Курица «Пири-Пири»РЕЦЕПТ – Курка Пірі-Пірі.

Курка пірі-пірі — споконвічно португальська і дуже гостра страва, яка перекочувала до Європи з африканських колоній Португалії. Для тих, хто любить з перчиком – курча “Пірі-пірі”. Це дуже гостра португальська страва, і її часто готують на обід чи вечерю.

Приготування: 60 хв. • 155 ккал. для 6-х людей.

Вам знадобиться:

  • 1 червоний перець,
  • 4 перцю чилі,
  • 1 лимон,
  • 2 ст. л. оливкового масла,
  • 1 ст. л. білого вина,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 ст. л. паприки,
  • 8 курячих ніжок.

Приготування страви:

1. Розігрій духовку до 200 ° С. Поклади червоний перець (очищений і дрібно нарізаний) і перець чилі в каструлю з лимонним соком. Припусти на невеликому вогні протягом 10 хв, поки овочі не стануть м’якими. Перелий все в блендер, додай трохи оливкового масла і сіль, подрібни.

2. Перелий соус у велику миску, додай дрібно нарізаний і перетертий з сіллю часник, вино і паприку. Добре перемішати і приправ. Зроби три надрізи на курячих ніжках і густо змаж їх соусом.

3. Виклади курячі ніжки на деко і запікати протягом 20 хв. Сік з курки повинен текти чистим, без крові. Подавай зі смаженою картоплею або салатом зі свіжих овочів.