Курка Пірі-Пірі
РЕЦЕПТ – Курка Пірі-Пірі.
Курка пірі-пірі — споконвічно португальська і дуже гостра страва, яка перекочувала до Європи з африканських колоній Португалії. Для тих, хто любить з перчиком – курча “Пірі-пірі”. Це дуже гостра португальська страва, і її часто готують на обід чи вечерю.
Приготування: 60 хвилин, 155 ккал. для 6-х людей.
Вам знадобиться:
- 1 – червоний перець,
- 4 – перцю чилі,
- 1 – лимон,
- 2 – ст. ложки оливкового масла,
- 1 – ст. ложка білого вина,
- 1 – зубчик часнику,
- 1 – ст. ложка паприки,
- 8 – курячих ніжок.
Приготування страви:
1. Розігрій духовку до 200 ° С. Поклади червоний перець (очищений і дрібно нарізаний) і перець чилі в каструлю з лимонним соком. Припусти на невеликому вогні протягом 10 хв, поки овочі не стануть м’якими. Перелий все в блендер, додай трохи оливкового масла і сіль, подрібни.
2. Перелий соус у велику миску, додай дрібно нарізаний і перетертий з сіллю часник, вино і паприку. Добре перемішати і приправ. Зроби три надрізи на курячих ніжках і густо змаж їх соусом.
3. Виклади курячі ніжки на деко і запікати протягом 20 хв. Сік з курки повинен текти чистим, без крові. Подавай зі смаженою картоплею або салатом зі свіжих овочів.
Leave a Reply