Куриные тефтелиРЕЦЕПТ – Курячі тефтелі.

Ці незвичайно апетитні курячі фрикадельки в томатному соусі підійдуть для обіду та вечері — варто лише додати гарнір. Ніжні і соковиті тефтелі, приготовані з курячого фаршу в молочному соусі.

Час приготування: 40 хв. • 215 ккал. для 4-х осіб.

Вам знадобиться:

  • 500 г. курячого фаршу,
  • 2 скибочки білого хліба,
  • 70 мл. молока,
  • 1 яйце,
  • 50 г. твердого сиру,
  • 800 г. томатів у власному соку,
  • 1/2 ч. л. сухого орегано,
  • Сіль та мелений перець за смаком.

Приготування страви:

1. Хліб розмочи в молоці і пропусти через м’ясорубку (або розімни руками). Змішай фарш, подрібнений хліб, молоко, що залишилося, сир, натертий на дрібній тертці, орегано, сіль і перець, вбий яйце і ретельно виміси.

2. З отриманого фаршу сформуй тефтелі розміром з мандарин і обсмаж у сотейнику в олії до золотаво-коричневого кольору.

3. У сотейник додай томати разом із соком (томати попередньо розімни ложкою). Перемішати, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати 15-20 хвилин.

4. Виклади тефтелі на блюдо, прикрась свіжою зеленню, тонкими кільцями солодкої ялтинської цибулі, часточками помідорів.