Закуска з курячої печінкиРЕЦЕПТ – Закуска з курячої печінки.

Куряча печінка – цінне джерело білка, заліза і вітаміну A для організму.

У жодному магазині ви не купите класичну закуску із курячої печінки. Її Ви легко можете приготувати вдома за допомогою блендера, а вийде вона набагато смачнішою і кориснішою за магазинну.

Час приготування: 280 хвилин на 2-х людей.

Інгредієнти:

  • Печінка – 400 г.,
  • Вино червоне сухе – 100 мл.,
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • Морква – 1/2 шт.,
  • Чебрець – 10 г.,
  • Розмарин – 10 г.,
  • Часник – 3 зубчики,
  • Олія рослинна – 50 г.,
  • Перець за смаком
  • Масло вершкове – 50 г.,
  • Прованські трави за смаком,
  • Сіль за смаком.

Приготування страви:

1. Курячу печінку промити, відокремити від плівки і залити червоним вином на 1 годину. Маринування в червоному вині не дасть печінці швидко зіпсуватися в поході і збереже її соковитість.

2. Цибулю нарізати кубиком, моркву натерти на дрібній тертці.

3. Від гілочок чебрецю відокремити листочки, розмарин дрібно нарізати.

4. Часник нарізати тонкими пластинками.

5. Обсмажити на слабкому вогні цибулю і моркву до напівготовності, додати часник і обсмажувати до готовності – 10-15 хвилин.

6. Курячу печінку вийняти з вина і обсмажити на сильному вогні 5-7 хвилин.

7. Цибулю, моркву і часник залити вином, яке залишилося після маринування, додати чебрець, розмарин, прованські трави, посолити і поперчити, протушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин.

8. Усі інгредієнти помістити в блендер, додати вершкове масло і ретельно перебити.

9. Готову масу викласти в судок, який візьмете в похід, і поставити в холодильник застигати (час застигання близько 2 годин).