Закуска з курячої печінки
РЕЦЕПТ– Закуска з курячої печінки.
Домашній паштет з курячої печінки – це ситно, смачно і просто. Така закуска є універсальною – підходить як на кожен день, так і для святкового столу. Куряча печінка – цінне джерело білка, заліза і вітаміну A для організму. Цей субпродукт повинен обов’язково бути присутнім у раціоні і дорослих, і дітей. Ідеально для бутербродів – домашній паштет з курячої печінки. Проста і смачна холодна закуска, готується про запас і прекрасно зберігається в холодильнику.
Час приготування: 180 хвилин для 3-х осіб.
Інгредієнти:
- Печінка – 400 г.,
- Вино червоне сухе – 100 мл.,
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- Морква – 1/2 шт.,
- Чебрець – 10 г.,
- Розмарин – 10 г.,
- Часник – 3 зубчики,
- Олія рослинна – 50 г.,
- Перець за смаком,
- Масло вершкове – 50 г.,
- Прованські трави за смаком,
- Сіль за смаком.
Приготування страви:
1. Курячу печінку промити, відокремити від плівки і залити червоним вином на 1 годину. Маринування в червоному вині не дасть печінці швидко зіпсуватися в поході і збереже її соковитість.
3. З гілочок чебрецю відокремити листочки, розмарин дрібно нарізати.
4. Часник нарізати тонкими пластинками.
5. Обсмажити на слабкому вогні цибулю і моркву до напівготовності, додати часник і обсмажувати до готовності – 10-15 хвилин.
6. Курячу печінку вийняти з вина і обсмажити на сильному вогні 5-7 хвилин.
7. Цибулю, моркву і часник залити вином, яке залишилося після маринування, додати чебрець, розмарин, прованські трави, посолити і поперчити, протушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин.
8. Усі інгредієнти помістити в блендер, додати вершкове масло і ретельно перебити.
9. Готову масу викласти в судок, який візьмете в похід, і поставити в холодильник застигати (час застигання близько 2 годин).
Leave a Reply