Закуска з курячої печінкиРЕЦЕПТ– Закуска з курячої печінки.

Домашній паштет з курячої печінки – це ситно, смачно і просто. Така закуска є універсальною – підходить як на кожен день, так і для святкового столу. Куряча печінка – цінне джерело білка, заліза і вітаміну A для організму. Цей субпродукт повинен обов’язково бути присутнім у раціоні і дорослих, і дітей. Ідеально для бутербродів – домашній паштет з курячої печінки. Проста і смачна холодна закуска, готується про запас і прекрасно зберігається в холодильнику.

Час приготування: 180 хвилин для 3-х осіб.

Інгредієнти:

  • Печінка – 400 г.,
  • Вино червоне сухе – 100 мл.,
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • Морква – 1/2 шт.,
  • Чебрець – 10 г.,
  • Розмарин – 10 г.,
  • Часник – 3 зубчики,
  • Олія рослинна – 50 г.,
  • Перець за смаком,
  • Масло вершкове – 50 г.,
  • Прованські трави за смаком,
  • Сіль за смаком.

Приготування страви:

1. Курячу печінку промити, відокремити від плівки і залити червоним вином на 1 годину. Маринування в червоному вині не дасть печінці швидко зіпсуватися в поході і збереже її соковитість.

2. Цибулю нарізати кубиком, моркву натерти на дрібній тертці.

3. З гілочок чебрецю відокремити листочки, розмарин дрібно нарізати.

4. Часник нарізати тонкими пластинками.

5. Обсмажити на слабкому вогні цибулю і моркву до напівготовності, додати часник і обсмажувати до готовності – 10-15 хвилин.

6. Курячу печінку вийняти з вина і обсмажити на сильному вогні 5-7 хвилин.

7. Цибулю, моркву і часник залити вином, яке залишилося після маринування, додати чебрець, розмарин, прованські трави, посолити і поперчити, протушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин.

8. Усі інгредієнти помістити в блендер, додати вершкове масло і ретельно перебити.

9. Готову масу викласти в судок, який візьмете в похід, і поставити в холодильник застигати (час застигання близько 2 годин).