Паштет з курячої печінки із салом
РЕЦЕПТ – Паштет з курячої печінки з салом.
Класичний печінковий паштет із салом. Дуже ситна страва із доступних продуктів. Паштет з курячої печінки з салом отримується соковитим і смачним. Його можна мазати на хліб чи батон. Домашній печінковий паштет є дуже корисною, смачною та досить бюджетною закускою, яку можна поєднувати з тостами.
Час приготування: 280 хвилин для 6 осіб.
Інгредієнти:
- Нутряне свиняче сало – 1 кілограм,
- Яйце – 4 штуки,
- Гвоздика – 1 штука,
- Сало свиняче – 300 грамів,
- Печінка курки – 750 грамів,
- Мускатний горіх до смаку,
- Лавровий лист 2 штуки,
- Часник – 2 зубчики,
- Перець – 5 грамів,
- Сіль – 25 грамів,
- Кориця до смаку,
- Вершки – 1 літр.
Приготування страви:
1. Сало та печінку очистіть, дрібно наріжте. Додайте яйця, вершки, коньяк, сіль, перець, мускатний горіх, гвоздику, корицю. Ретельно перемішайте паштет. Миску викладіть тонкими скибочками сала. Викладіть фарш.
2. Накрийте зверху скибочками сала, додайте лавровий лист і неочищений часник. Миску поставте на водяну лазню та помістіть у духовку на 1 годину. Вийнявши з духовки, охолодіть паштет, потім, прибравши лавровий лист і часник, покладіть зверху придатну за формою та розмірами дощечку і притисніть невеликим (1 кг) вантажем.
3. Подавайте паштет охолодженим через кілька годин або наступного дня.
Leave a Reply