Куриная печень, жаренная с грибами и морковью по-корейскиРЕЦЕПТ – Куряча печінка, змащена з грибами та морквою по-корейськи.

Незвичайний спосіб приготувати змажену курячу печінку – з печерицями та морквою по-корейськи. Гриби з печінкою чудово поєднуються і часто зустрічаються в одному блюді. А ось пряна морква в процесі термічної обробки віддає свій смак іншим інгредієнтам, внаслідок чого страва виходить ідеально збалансованою.

Час приготування: 35 хв на 3 особи.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча 400 г;
  • Печериці 250 г;
  • Морква по-корейськи 130 г;
  • Цибуля 70 г;
  • Мука 30 г;
  • Часник 2 зубчики;
  • Кріп свіжий 10 г;
  • Олія соняшникова 50 мл;
  • Сіль та перець чорний мелений за смаком.

Приготування страви:

1. Підготуйте потрібні інгредієнти. Гриби намагайтеся вибирати молоді, середніх розмірів.

2. Курячу печінку добре промийте у холодній воді та обсушіть на паперовому рушнику. Розріжте печінку на половинки (або менше, якщо печінка велика).

3. Обваляйте шматочки печінки у муці.  У сковороді розігрійте 30 мл олії і викладіть туди шматочки курячої печінки.

4. Обсмажте печінку на середньому вогні по 4 хвилини з кожного боку.

5. Обсмажену печінку перекладіть зі сковороди в миску, накрийте і відставте у бік.

6. Цибулю очистіть і наріжте маленькими кубиками.  У сковороді, де обсмажувалась печінка, розігрійте рослинне масло, що залишилося. Обсмажте цибулю на сильному вогні помішуючи, 2 хвилини.

7. До обсмаженої цибулі перекладіть моркву по-корейськи.  Обсмажте цибулю із корейською морквою на середньому вогні.

8. З капелюшків печериць зніміть шкірку. Розріжте гриби на четвертинки.  Перекладіть печериці до сковороди з цибулею та морквою.

9. Обсмажте овочі із грибами на сильному вогні, часто перемішуючи, приблизно 4 хвилини. Сильно гриби засмажувати не потрібно.

10. Потім у сковороду поверніть обжарену курячу печінку. Часник очистіть, пропустіть через прес і додайте до сковороди. Всипте сіль та чорний мелений перець.

11. Перемішайте, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.  Посипте печінку половиною подрібненого кропу та перемішайте.

12. Викладіть курячу печінку, змажену з грибами та корейською морквою, на тарілку і прикрасьте зеленню, що залишилася.