Куряча печінка, смажена з грибами та морквою по-корейськи
РЕЦЕПТ – Куряча печінка, змащена з грибами та морквою по-корейськи.
Незвичайний спосіб приготувати змажену курячу печінку – з печерицями та морквою по-корейськи. Гриби з печінкою чудово поєднуються і часто зустрічаються в одному блюді. А ось пряна морква в процесі термічної обробки віддає свій смак іншим інгредієнтам, внаслідок чого страва виходить ідеально збалансованою.
Час приготування: 35 хв на 3 особи.
Інгредієнти:
- Печінка куряча 400 г;
- Печериці 250 г;
- Морква по-корейськи 130 г;
- Цибуля 70 г;
- Мука 30 г;
- Часник 2 зубчики;
- Кріп свіжий 10 г;
- Олія соняшникова 50 мл;
- Сіль та перець чорний мелений за смаком.
Приготування страви:
1. Підготуйте потрібні інгредієнти. Гриби намагайтеся вибирати молоді, середніх розмірів.
2. Курячу печінку добре промийте у холодній воді та обсушіть на паперовому рушнику. Розріжте печінку на половинки (або менше, якщо печінка велика).
3. Обваляйте шматочки печінки у муці. У сковороді розігрійте 30 мл олії і викладіть туди шматочки курячої печінки.
4. Обсмажте печінку на середньому вогні по 4 хвилини з кожного боку.
5. Обсмажену печінку перекладіть зі сковороди в миску, накрийте і відставте у бік.
6. Цибулю очистіть і наріжте маленькими кубиками. У сковороді, де обсмажувалась печінка, розігрійте рослинне масло, що залишилося. Обсмажте цибулю на сильному вогні помішуючи, 2 хвилини.
7. До обсмаженої цибулі перекладіть моркву по-корейськи. Обсмажте цибулю із корейською морквою на середньому вогні.
8. З капелюшків печериць зніміть шкірку. Розріжте гриби на четвертинки. Перекладіть печериці до сковороди з цибулею та морквою.
9. Обсмажте овочі із грибами на сильному вогні, часто перемішуючи, приблизно 4 хвилини. Сильно гриби засмажувати не потрібно.
10. Потім у сковороду поверніть обжарену курячу печінку. Часник очистіть, пропустіть через прес і додайте до сковороди. Всипте сіль та чорний мелений перець.
11. Перемішайте, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Посипте печінку половиною подрібненого кропу та перемішайте.
12. Викладіть курячу печінку, змажену з грибами та корейською морквою, на тарілку і прикрасьте зеленню, що залишилася.
Leave a Reply