Куриные окорочка с картофелемРЕЦЕПТ – Курячі стегенця з картоплею.

Стегенця з картоплею – швидкі та прості рецепти для дому на будь-який смак. Це дуже ситна та калорійна страва. Картопля готується в куриному соку і виходить дуже ніжна. Страва виходить насиченою та ароматною.

Приготування: 55 хв. • 525 ккал. для 4 людей.

Вам знадобиться:

  • 6 курячих стегенець.
  • 1,5 кг. дрібної картоплі,
  • 50 г. вершкового масла,
  • Перець за смаком,
  • Сіль за смаком,
  • 10 зубчиків часнику,
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі,
  • 3 ст. л. олії,
  • 2 морквини

Порада: Приготуй стегенця у білому соусі. У глибокій тарілці змішай молоко та майонез до консистенції рідкої сметани, видави часник, посоли, поперчи, додай спеції. Стегенця обмакни в соус, виклади на змащене рослинним маслом деко і запікайте. Картопля також змасти соусом перед запіканням.

Приготування страви:

1. Картоплю та моркву очисти, вимий та обсуши.

2. У великій каструлі розігрій вершкове і рослинне масло, поклади курячі стегенця, обсмаж до золотистої скоринки з усіх боків, вийми і відклади.

3. У каструлю поклади вимитий, але не очищений часник, картопля, розрізана на 2 або 4 частини, залежно від величини, і нарізану кружальцями моркву.

4. Цибулю очисти, наріж тонкими кружальцями, поклади на картопля, акуратно перемішай, зверху виклади стегенця, посоли, поперчи, посип хмелі-сунелі, накрий кришкою і туші на повільному вогні 35-40 хв.