Окорочка в соусе

На 2 особи • Приготування: 60 хв • 395 ккал

Вам знадобиться:

– 2 курячі ніжки

– 1 цибулина-шалот

– 1 лавровий лист

– гілочка розмарину

– 2-3 гілочки чебрецю

– сіль, перець

– 1/3 ч. л. кардамону

– 4 міцні груші

– 100 г коричневого цукру

– 160 мл мускатного вина

– З ст. л. вершкового масла

– 2 ст. л. лимонного соку

– 1/2 ст. насіння

Приготування:

1. Обсмажити ніжки на 1 ст. л. олії до золотистого кольору. Виклади ніжки в гусятницю, додай жир, що виділився при обсмажуванні, нарізану цибулю, лавровий лист, розмарин, чебрець, посоли, поперчи, посип насіннячком, накрий кришкою і туші на невеликому вогні протягом години.

2. Очисти груші від шкірки і вийми серцевину, поріж на невеликі кубики. Обсмажуйте груші на вершковому маслі до золотистого кольору. Посипте 50 г цукру і потримайте на вогні, поки цукор не розплавиться, додай 1 ст. л. мускатного вина, кардамон, обережно перемішай і зніми з вогню.

3. Змішай вино з цукром, що залишився, і лимонним соком. Доведи до кипіння, потім випарюй до загустіння. Виклади стегенця на теплі тарілки, додай груші та полий соусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.