Окорочка в соусеРЕЦЕПТ – Стегенця під соусом.

Курячі стегенця, тушковані в вершковому соусі – так просто і так смачно. Божественно смачна, соковита курка в соусі. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати дуже смачні курячі стегенця у вершковому соусі. М’ясо виходить ніжним, м’яким та дуже ароматним.

Час приготування: 60 хв. • 395 ккал. для 2-х людей.

Вам знадобиться:

  • 2 курячі ніжки,
  • 1 цибулина-шалот,
  • 1 лавровий лист,
  • Гілочка розмарину,
  • 2-3 гілочки чебрецю,
  • Сіль, перець,
  • 1/3 ч. л. кардамону,
  • 4 міцні груші,
  • 100 г. коричневого цукру,
  • 160 мл. мускатного вина,
  • З ст. л. вершкового масла,
  • 2 ст. л. лимонного соку,
  • 1/2 ст. насіння.

Приготування страви:

1. Обсмажити ніжки на 1 ст. л. олії до золотистого кольору. Виклади ніжки в гусятницю, додай жир, що виділився при обсмажуванні, нарізану цибулю, лавровий лист, розмарин, чебрець, посоли, поперчи, посип насіннячком, накрий кришкою і туші на невеликому вогні протягом години.

2. Очисти груші від шкірки і вийми серцевину, поріж на невеликі кубики. Обсмажуйте груші на вершковому маслі до золотистого кольору. Посипте 50 г цукру і потримайте на вогні, поки цукор не розплавиться, додай 1 ст. л. мускатного вина, кардамон, обережно перемішай і зніми з вогню.

3. Змішай вино з цукром, що залишився, і лимонним соком. Доведи до кипіння, потім випарюй до загустіння. Виклади стегенця на теплі тарілки, додай груші та полий соусом.