Рецепт домашньої курячої шинки. Домашня шинка прекрасно підходить для дієтичного, спортивного та дитячого харчування, для тих, хто худне і контролює свою вагу.

Час приготування: 120 хвилин для 4-х осіб.

  • 1 кг. курячого м’яса,
  • 25 г. желатину,
  • 2-3 зубки часнику,
  • Сіль за смаком,
  • Перець за смаком,
  • Зелень,
  • Кукурудза,
  • Червоний солодкий перець.

Приготування страви:

1. Тобі знадобиться пакет тетрапак (обов’язково із фольгою всередині) об’ємом 1 літр.

2. М’ясо відділи від кісток – бери не тільки філе, інакше вийде сухувата шинка. Шкіру використовуй за бажанням.

3. Наріж м’ясо невеликими шматочками, склади в миску.

4. Часник пропусти через часникодавку, додай у м’ясо, посоли, поперчи, перемішай.

5. Всип сухий желатин – м’ясо пустить сік, і його буде достатньо.

6. Уклади приготовлену масу в пакет, добре утрамбуй. З боків насип кукурудзу.

7. Пакет добре закрий харчовою плівкою або зашою. Помістіть пакет у каструлю, налий води, так, щоб вона не потрапляла в пакет.

8. Вари приблизно півтори години. Вода має добре кипіти.

9. Коли страва буде готова, дістань пакет із каструлі і дай охолонути: спочатку за кімнатної температури, потім постав у холодильник на ніч.

10. Пакет розріж і виклади шинку на блюдо. Прикрась зеленню, шматочками солодкого перцю.

11. За бажанням у шинку можна додати волоські горіхи, гриби, чорнослив, моркву, курагу.