Куриные котлеты

РЕЦЕПТ – Курячі котлети.

Соковиті курячі котлети – класичний рецепт. Усім знайома з дитинства страва — це, звичайно ж, котлети. Курячі завжди виходять особливо смачними. Ароматні, ніжні, із золотистою скоринкою. Такі ніжні котлетки дуже сподобаються не лише дорослим, а й дітям.

Приготування: 45 хв. • 305 ккал. для 4-х людей.

Вам знадобиться:

  • 300 г. курячої грудки,
  • 2 яйця,
  • 1/2 ст. молока,
  • 50 г. сухого білого хліба,
  • Олія,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • 1/4 ч. л. перцю,
  • 4 ст. л. панірувальних сухарів,
  • 40 г. вершкового масла,
  • 1 ч. л. паприки,
  • Сіль та перець за смаком.

Приготування страви:

1. Хліб замочи у молоці.

2. М’ясо, цибулю та віджатий хліб подрібни в блендері або на м’ясорубці. Додай 1 яйце, 1 ч. л. перецю та солі, ретельно вимішати до однорідного стану.

3. Фарш розділи на 4 частини, сформуй з кожного коржа і в середину кожного коржика виклади по шматочку вершкового масла. Сформуй котлетку так, щоб масло залишилося всередині.

4. Кожну котлету обваляй у сухарях, потім у збитому яйці, потім знову в сухарях і смаж на помірно розігрітій сковороді з олією до утворення золотистої скоринки з обох боків. Якщо котлети товсті, обов’язково просмажте їх під кришкою.

5. Готові котлети посип паприкою, за бажанням – приправою для курячого м’яса. Подавай з картопляним пюре або відвареним рисом, а також із зеленим салатом.

6. У котлетний фарш можна додавати тертий твердий сир і рубану зелень петрушки. Смак котлет покращить і капуста – свіжа чи квашена. Якщо вона надто солона, її потрібно замочити у воді, потім подрібнити у блендері або на м’ясорубці та додати до курячого фаршу.