Куриные котлеты

На 4 особи • Приготування: 45 хв. • 305 ккал.

Вам знадобиться:

– 300 г курячої грудки

– 2 яйця

– 1/2 ст. молока

– 50 г сухого білого хліба

– рослинна олія

– 1/2 ч. л. солі

– 1/4 ч. л. перцю

– 4 ст. л. панірувальних сухарів

– 40 г вершкового масла

– 1 ч. л. паприки

– сіль

– перець за смаком

Приготування:

1. Хліб замочи у молоці.

2. М’ясо, цибулю та віджатий хліб подрібни в блендері або на м’ясорубці. Додай 1 яйце, 1 ч. л. перецю та солі, ретельно вимішати до однорідного стану.

3. Фарш розділи на 4 частини, сформуй з кожного коржа і в середину кожного коржика виклади по шматочку вершкового масла. Сформуй котлетку так, щоб масло залишилося всередині.

4. Кожну котлету обваляй у сухарях, потім у збитому яйці, потім знову в сухарях і смаж на помірно розігрітій сковороді з олією до утворення золотистої скоринки з обох боків. Якщо котлети товсті, обов’язково просмажте їх під кришкою.

5. Готові котлети посип паприкою, за бажанням – приправою для курячого м’яса. Подавай з картопляним пюре або відвареним рисом, а також із зеленим салатом.

6. У котлетний фарш можна додавати тертий твердий сир і рубану зелень петрушки. Смак котлет покращить і капуста – свіжа чи квашена. Якщо вона надто солона, її потрібно замочити у воді, потім подрібнити у блендері або на м’ясорубці та додати до курячого фаршу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.