Курячі котлети
РЕЦЕПТ – Курячі котлети.
Соковиті курячі котлети – класичний рецепт. Усім знайома з дитинства страва — це, звичайно ж, котлети. Курячі завжди виходять особливо смачними. Ароматні, ніжні, із золотистою скоринкою. Такі ніжні котлетки дуже сподобаються не лише дорослим, а й дітям.
Приготування: 45 хвилин, 305 ккал. для 4-х людей.
Вам знадобиться:
- 300 – грам курячої грудки,
- 2 – курячих яйця,
- 1/2 – стакана молока,
- 50 – грам сухого білого хліба,
- Олія,
- 1/2 – чайной ложки солі,
- 1/4 – чайной ложки перцю,
- 4 – столових ложки панірувальних сухарів,
- 40 – грам вершкового масла,
- 1 – чайна ложка паприки,
- Сіль та перець за смаком.
Приготування страви:
1. Хліб замочи у молоці.
2. М’ясо, цибулю та віджатий хліб подрібни в блендері або на м’ясорубці. Додай 1 яйце, 1 ч. л. перецю та солі, ретельно вимішати до однорідного стану.
3. Фарш розділи на 4 частини, сформуй з кожного коржа і в середину кожного коржика виклади по шматочку вершкового масла. Сформуй котлетку так, щоб масло залишилося всередині.
4. Кожну котлету обваляй у сухарях, потім у збитому яйці, потім знову в сухарях і смаж на помірно розігрітій сковороді з олією до утворення золотистої скоринки з обох боків. Якщо котлети товсті, обов’язково просмажте їх під кришкою.
5. Готові котлети посип паприкою, за бажанням – приправою для курячого м’яса. Подавай з картопляним пюре або відвареним рисом, а також із зеленим салатом.
6. У котлетний фарш можна додавати тертий твердий сир і рубану зелень петрушки. Смак котлет покращить і капуста – свіжа чи квашена. Якщо вона надто солона, її потрібно замочити у воді, потім подрібнити у блендері або на м’ясорубці та додати до курячого фаршу.
Leave a Reply