Курячі котлети
На 4 особи • Приготування: 45 хв. • 305 ккал.
Вам знадобиться:
– 300 г курячої грудки
– 2 яйця
– 1/2 ст. молока
– 50 г сухого білого хліба
– рослинна олія
– 1/2 ч. л. солі
– 1/4 ч. л. перцю
– 4 ст. л. панірувальних сухарів
– 40 г вершкового масла
– 1 ч. л. паприки
– сіль
– перець за смаком
Приготування:
1. Хліб замочи у молоці.
2. М’ясо, цибулю та віджатий хліб подрібни в блендері або на м’ясорубці. Додай 1 яйце, 1 ч. л. перецю та солі, ретельно вимішати до однорідного стану.
3. Фарш розділи на 4 частини, сформуй з кожного коржа і в середину кожного коржика виклади по шматочку вершкового масла. Сформуй котлетку так, щоб масло залишилося всередині.
4. Кожну котлету обваляй у сухарях, потім у збитому яйці, потім знову в сухарях і смаж на помірно розігрітій сковороді з олією до утворення золотистої скоринки з обох боків. Якщо котлети товсті, обов’язково просмажте їх під кришкою.
5. Готові котлети посип паприкою, за бажанням – приправою для курячого м’яса. Подавай з картопляним пюре або відвареним рисом, а також із зеленим салатом.
6. У котлетний фарш можна додавати тертий твердий сир і рубану зелень петрушки. Смак котлет покращить і капуста – свіжа чи квашена. Якщо вона надто солона, її потрібно замочити у воді, потім подрібнити у блендері або на м’ясорубці та додати до курячого фаршу.
Leave a Reply