Чикагская пицца

РЕЦЕПТ – Чиказька піца.

Чикагська піца більше нагадує відкритий пиріг. Вона має високі борти, щедро начиняється і готується довше, ніж класична піца. Її називають глибокою піцою, а на Батьківщині піци в Італії готують сицилійську піцу. Чиказька піца калорійна, але дуже смачна, ароматна. Домашня.

Для 6 людей: Приготування: 80 хв. • 330 ккал.

Вам знадобиться:

  • 400 г. дріжджового тіста.

Для соусу:

  • 250 г. томатного соусу,
  • 1 ст. л. рубаного часнику,
  • по 0,5 ч. л. насіння фенхелю, паприки, цукру,
  • 1 ч. л. сушеного базиліка,
  • по 0,5 ч. л. чебрецю й орегано,
  • 1 ст. л. червоного сухого вина,
  • 0,5 ст. л. оливкової олії,
  • сіль та перець за смаком.

Для начинки:

  • 200 г. будь-якого готового м’яса,
  • 0,5 солодкого зеленого перцю,
  • 100 г. рубаних грибів,
  • 1 цибулина,
  • 40 г. скибочок пепероні,
  • 100 г. тертого пармезану,
  • 100 г. моцарели.

Приготування піци:

1. Тісто розділити на 2 частини. У блендері подрібнити / помідори, додати нарізаний часник, трави, цукор, червоне вино і трохи оливкової олії. Довести до кипіння на великому вогні, потім зменшити вогонь і готувати 20-30 хв, поки не загусне. Повністю остудити.

2. Перець і цибулю нарізати тонкими смужками. М’ясо нарізати соломкою. Моцарелу нарізати скибочками.

3. Змастити дно і стінки великої форми оливковою олією. Розтягнути першу частину тіста для піци так, щоб краї тіста лягли на стінки форми

4. Викласти шар тертого сиру і шар рубаних грибів, потім покласти шар тіста. На нього викласти шар ковбаси або м’яса. Потім викласти шар тонко нарізаного солодкого перцю, ріпчастої цибулі. Зверху-шар скибочок пепероні. Полити соусом. Краї тіста змастити оливковою олією. Зверху укласти моцарелу. Розігрійте духовку до 200 ° C і випікайте піцу протягом 30 хв.