Чиказька піца
РЕЦЕПТ – Чиказька піца.
Чикагська піца більше нагадує відкритий пиріг. Вона має високі борти, щедро начиняється і готується довше, ніж класична піца. Її називають глибокою піцою, а на Батьківщині піци в Італії готують сицилійську піцу. Чиказька піца калорійна, але дуже смачна, ароматна. Домашня.
Для 6 людей: Приготування: 80 хв. • 330 ккал.
Вам знадобиться:
- 400 г. дріжджового тіста.
Для соусу:
- 250 г. томатного соусу,
- 1 ст. л. рубаного часнику,
- по 0,5 ч. л. насіння фенхелю, паприки, цукру,
- 1 ч. л. сушеного базиліка,
- по 0,5 ч. л. чебрецю й орегано,
- 1 ст. л. червоного сухого вина,
- 0,5 ст. л. оливкової олії,
- сіль та перець за смаком.
Для начинки:
- 200 г. будь-якого готового м’яса,
- 0,5 солодкого зеленого перцю,
- 100 г. рубаних грибів,
- 1 цибулина,
- 40 г. скибочок пепероні,
- 100 г. тертого пармезану,
- 100 г. моцарели.
Приготування піци:
1. Тісто розділити на 2 частини. У блендері подрібнити / помідори, додати нарізаний часник, трави, цукор, червоне вино і трохи оливкової олії. Довести до кипіння на великому вогні, потім зменшити вогонь і готувати 20-30 хв, поки не загусне. Повністю остудити.
2. Перець і цибулю нарізати тонкими смужками. М’ясо нарізати соломкою. Моцарелу нарізати скибочками.
3. Змастити дно і стінки великої форми оливковою олією. Розтягнути першу частину тіста для піци так, щоб краї тіста лягли на стінки форми
4. Викласти шар тертого сиру і шар рубаних грибів, потім покласти шар тіста. На нього викласти шар ковбаси або м’яса. Потім викласти шар тонко нарізаного солодкого перцю, ріпчастої цибулі. Зверху-шар скибочок пепероні. Полити соусом. Краї тіста змастити оливковою олією. Зверху укласти моцарелу. Розігрійте духовку до 200 ° C і випікайте піцу протягом 30 хв.
Leave a Reply