Чизкейк без випічки
РЕЦЕПТ – Чизкейк без випічки.
Чизкейк без випічки з печивом та желатином замінить звичний торт. Поєднання хрумкого печива, ніжної сирної начинки та ароматного апельсинового желе подарують справжню насолоду. Найпрекрасніше, що духовка для цього десерту не потрібна.
Час приготування: 5 годин для 5 осіб.
Інгредієнти:
Основа
- Готове пісочне печиво – 180 грам,
- Вершкове масло – 90 грам.
Начинка
- Сир кисломолочний (5-9%) – 400 грам,
- Сметана (20%) – 200 грам,
- Цукор – 80 грам,
- Вода – 50 мл.,
- Желатин – 15 грам,
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка.
Желе
- Вода – 30 грам,
- Желатин – 6 грам,
- Апельсини – 2 шт.
Приготування страви:
1. Вершкове масло розтопіть і охолодіть. У чашу блендера викладіть печиво і подрібніть на крихту. Влийте розтоплене масло і знову збийте до отримання вологої крихти.
2. У застелену ацетатною плівкою або пергаментом форму для випічки викладіть крихту з печива, розрівняйте її і ретельно утрамбуйте, щоб корж щільно прилягав до стінок форми. Поставте форму на годину в холодильник, щоб основа застигла.
3. Підготуйте продукти для начинки. Сир підійде будь-який, але бажано з м’яким смаком, без кислинки.
4. Желатин залийте 50 мл води і залиште набухати на 15 хвилин, потім розпустіть на повільному вогні або в мікрохвильовій печі. Але до кипіння не доводьте.
5. У чаші блендера з’єднайте сир, сметану, цукор і ванільний цукор. Збийте все до однорідності.
6. Влийте розпущений желатин і знову збийте до однорідності або ретельно перемішайте віночком. Желатин має розійтися по всій сирній масі.
7. Вилийте сирну начинку на основу з печива і розрівняйте. Важливо, щоб між начинкою та стінками форми не залишилося щілин, через які може протікати желе.
8. Поверніть форму в холодильник ще на 2 години до застигання сирного шару.
9. Тепер зробіть желе. Можете зробити цей шар із готового порошку для приготування желе. Також замість свіжих апельсинів можете взяти готовий апельсиновий сік.
10. У желатин влийте 30 мл води і залиште набухати.
11. Апельсини вимийте, обсушіть. Частина апельсина наріжте кружальцями завтовшки близько 5 мм і очистіть від шкірки.
12. З апельсинів, що залишилися, відавіть сік. Додайте в апельсиновий сік набухший желатин. Помішуючи, прогрійте на повільному вогні, але до кипіння не доводьте. Охолодіть желе до кімнатної температури.
13. На сирний шар викладіть кружечки апельсинів.
14. Зверху акуратно вилийте апельсинове желе. Краще робити це поступово, стежачи за тим, чи не протікає воно з обох боків форми. Поверніть чизкейк у холодильник на 1-2 години або довше до застигання желе. Сирний чизкейк звільніть від форми та ацетатної плівки та подайте до столу.
Leave a Reply