Сирне печиво з різними спеціями - ніжнеРЕЦЕПТ – Сирне печиво з різними спеціями – ніжне.

Цікаві варіанти сирного печива. Не думайте, що сирне печиво завжди однакове. Усього кілька додаткових інгредієнтів дають змогу прикрасити його й роблять страву цікавішою. Як приготувати сирне печиво, щоб воно сподобалося навіть вибагливим гурманам? Просто трохи змініть класичний рецепт і додайте щось нове.

Не всі діти їдять сир, але все одно люблять печиво. Так чому б не використовувати сир, як один із інгредієнтів улюбленої випічки? Тим більше, що класичний рецепт дає змогу фантазувати та експериментувати, додаючи будь-які інгредієнти на ваш смак. Приготуйте печиво і насолоджуйтесь з чаєм.

Час приготування: 90 хвилин для 2-х людей.

Інгредієнти:

  • Твердий сир — 100 г;
  • Вершкове масло — 130 г;
  • Борошно — 180 г;
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.;
  • Приправа з овочів – ½ ч.л.

Довідка: З цієй кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 25–30 штук печива.

Приготування страви:

1. Холодне вершкове масло, борошно і яйце розітріть до однорідності.

2. Додайте приправу з овочів і натертий твердий сир – замісіть тісто.

3. Загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник на 1 годину, щоб під час розкатування воно було більш еластичним.

4. Розкатайте тісто в пласт товщиною 3 мм і видавіть фігурки.

5. Перекладіть на деко, застелене пергаментом, змастіть яєчним жовтком і випікайте при температурі 180 градусів 12-15 хвилин.

6. Готове сирне печиво остудіть, викладіть на красиву тарілку і швидше несіть до чаю.

Смачного!

Порада:

  • Печиво з яблуком або грушею. Візьміть класичний варіант кондитерського виробу і додайте в тісто одне терте солодке яблуко або грушу. У результаті печиво вийде більш м’яким і цікавим на смак.
  • Імпровізуйте з сиром. Додайте м’який сир, наприклад, брі. А щоб смак зробити виразнішим, ви можете додати в тісто 1 ч.л. приправу з овочів. Вона додасть готовій страві приголомшливий аромат і яскраві смакові нотки болгарського перцю, томатів, селери та спецій.
  • Сирне печиво з апельсином, родзинками, горіхами та цукатами. Це, мабуть найбагатокомпонентніший рецепт, у який можна покласти все, що ви знайдете в себе вдома. До сирного тіста додайте цедру одного апельсину, жменю цукатів, родзинок “ізюму” (можна замінити в’яленою журавлиною) та улюблені горіхи.