Сирно-ягідний рулет з лавашаРЕЦЕПТ – Сирно-ягідний рулет з лаваша.

Найпростіша та найшвидша випічка до чаю. Також можна урізноманітнити начинку, та додати до сиру замість ягід – овочі і зелень. З цього вийде дуже смачна закуска. Рулет з лаваша з такою начинкою нагадує штрудель.

Вам знадобиться:

  • Лаваш – 1 шт.;
  • Сир 5 % – 300 г.;
  • Ягоди чорної смородини (можна будь-які, краще кислі (свіжі чи заморожені)) –  350  г.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 50 г (25 г для начинки, 25 г для ягід) або за смаком;
  • Крохмаль – 2 ч. л. без верху;
  • Ванілін – 1 г.;
  • Йогурт або сметана (нежирні) – 2-3 ст. л. за потреби.

Приготування страви:

1. Ріжемо лист лаваша відповідно до передбачуваних розмірів майбутніх рулетів. 

2. Відокремлюємо білок яйця від жовтка.  Далі готуємо сирну начинку для рулету: з’єднуємо сир, білок, цукор та ванілін, добре перемішуємо.  Начинка має вийти кремоподібною, щоб її було зручно намазувати на лаваш. Якщо сир сухуватий, то додаємо до нього 2-3 ст. ложки йогурту або сметани.

3. Намазуємо сирну начинку тонким шаром на лаваш, трохи відступивши від країв.

4. Посипаємо рівномірно сирний шар ягодами смородини. Зверху ягоди посипаємо невеликою кількістю цукру та крохмалю.

5. Згортаємо рулет і кладемо на деко. Зверху змащуємо жовтком. Він не тільки створить приємну хрумку скоринку, але і запобігає швидкому намоканню тіста лаваша, надовго зберігаючи його сухим та хрустким.

6. Ставимо рулет з лаваша в духовку, нагріту до 180 градусів, приблизно на 30-35 хвилин до утворення рум’яної скоринки. 

7. Даємо вистигнути і лише потім нарізаємо.