Чебуреки по домашньому
РЕЦЕПТ – Чебуреки по домашньому.
Соковиті чебуреки по-домашньому: простий рецепт. Виходять тоненькі та хрумкі, начинка соковита. У домашніх чебуреках м’яса буде достатньо. Як у коханої бабусі. Шалено смачно, швидко і просто.
Інгредієнти:
ТІСТО:
- 4 ст. борошна (об’єм склянки – 250 мл.),
- 1,3 склянки води (320 мл.),
- 2 столові ложки горілки саме горілка надає тісту пухирчастість,
- 1 яйце,
- 2 ст. ложки рослинної олії,
- 0,5 чайної ложки солі.
ФАРШ:
- 700 г. фаршу (змішаний),
- 350 г. цибулі,
- 1/3 склянки кефіру
- Сіль за смаком,
- Перець за смаком,
- Зелень та часник якщо любите.
ВАРІАНТ № 2 (начинка):
- Сир (потертий),
- Зелень (петрушка та кріп),
- У кожен чебурек — тонка скибочка помідора.
Як приготувати чебуреки по-домашньому:
1. Закип’ятити воду із сіллю та олією. Негайно заварити в ній півсклянки борошна, намагаючись розмішати грудки, і дати охолонути.
2. Потім додати яйце і горілку, перемішати, поступово додаючи борошно, і вимісити тісто. Дати постояти 1 годину.
3. Розділіть тісто на кульки, розміром з м’ячик для настільного тенісу, розкотіть у коржик завтовшки 1 мм.
4. Фарш розкласти тонким шаром на одній половині коржика, накрити і зліпити краї.
5. Смажити домашні чебуреки в каструлі або сковороді на добре розігрітій олії з двох сторін, до золотисто-коричневого кольору.
Смачного!
Leave a Reply