Шарлотка з яблукамиРЕЦЕПТ – Шарлотка з яблуками.

Шарлотка — це дивовижний пиріг, який просто тане в роті. Її приготування займає всього 20 хвилин, а ніжний смак подобається майже всім. Смачна та пишна шарлотка з яблуками  

Осінь – найкраща пора для приготування ароматної шарлотки.

Час приготування: 25 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Діаметр форми 22 см.,
  • Яблука (бажано кислі) — 500-600 грамів,
  • Цукор — 160 грамів,
  • Борошно — 160 грамів,
  • Яйця — 4 великі (5 маленьких),
  • Сіль — 1 щіпка.

Приготування страви:

1. Нарізати яблука шматочками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.

2. Збити яйця з цукром і 1 щіпкою солі у світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію віночком, якщо вона залишається видимої протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром вже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.

3. Просіяти борошно в яєчно-цукрову суміш і обережно перемішати лопаткою рухами знизу вгору. З бісквітним тестом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.

4. Форму вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, присипати борошном. Вилити ½ частини тіста, викласти половину яблук нарізаних часточками, зверху залити тістом і викласти залишилися яблука. Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, обережно перемішати та потім викласти всю масу в форму для випікання.

5. Випікати протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.