Характеристики меду та опис сортів
Чим менше вологи і світліший колір, тим вища якість меду. Він буває темним і світлим, з приємним запахом і не дуже густим і порівняно рідким.
Сорти меду та відмінності між ними
Продукцію відносять до різних сортів залежно від виду рослин, що запилюються цими соціальними комахами. Нині відомі різні сорти меду. Назвемо найпоширеніші з них:
- Липовий – має найяскравіший колір та насичений смак, до того ж непогано лікує ангіну та допомагає при бронхіті та астмі;
- Гречаний – містить більше корисних інгредієнтів, допомагає позбутися гіпертонії, анемії, шкірних та інших серйозних захворювань, крім того, він є відповіддю на питання, який мед краще за застуду;
- Акацієвий – включає майже однакову концентрацію як глюкози, так і фруктози, може врятувати від нервових стресів та безсоння;
- Донниковий – відноситься до рідкісних видів, має вишуканий насичений смак з відтінками ванілі;
- Фруктовий – зустрічається у різних варіаціях, залежно від виду фруктових рослин, якими цікавляться бджоли, має цілющий ефект та унікальні смакові якості;
- Каштановий – наділений відмінною тягучістю та приємним гірким присмаком, містить корисні мінеральні інгредієнти, покращуючи роботу травної системи та нирок.
- Соняшниковий мед – один із найпоширеніших сортів меду. Відрізняється високим вмістом глюкози та амінокислот, без яких неможливий синтез білків в організмі.
За характером місцевості, де живуть бджоли, відбувається поділ медового концентрату на лісовий, лучний, степовий та гірський.
Скільки взагалі є видів меду, підрахувати досить важко.
Зберігати мед слід у зрілому стані, при вмісті води в ньому не більше 20%, у сухому приміщенні при температурі повітря від 10 до 27 ° та вологості повітря 60-80%. У таких умовах мед може зберігатись дуже довго.
Leave a Reply