Шапміньйони в пікантному маринадіРЕЦЕПТ – Печериці у пікантному маринаді.

Печериці у пікантному маринаді – готуються такі грибочки швидко та без зайвого клопоту. Їх можна подати як самостійну закуску, яка чудово підійде як до повсякденного, так і до святкового столу. Також гарно смакуватимуть мариновані печериці у різноманітних салатах, наприклад, з курятиною.

Час приготування: 30 хвилин для 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 600 грам,
  • Фіолетова цибуля – 80 грам,
  • Гострий перець – півстручка,
  • Корінь імбиру – 10 грам,
  • Часник – 3-4 зубчики,
  • Зелень петрушки,
  • Соняшникова або оливкова олія.

Для маринаду:

  • Цукор – 1 ст. ложка,
  • Лимонний сік – 30 мл.,
  • Соєвий соус 3 ст.л;
  • Олія оливкова або соняшникова рафінована – 2 ст. ложки,
  • Сіль за смаком.

Приготування страви:

1. Печериці викласти у форму для запікання. Полити їх олією та гарно перемішати та запікати 15 хвилин в розігрітій до 230 °С духовці, щоб гриби пустили сік.

2. Готуємо маринад. До цукру додати лимонний сік, соєвий соус і оливкову олію. Посолити за смаком.

3. Маринад має бути добре солений. Перемішати до розчинення цукру та солі.

4. Часник та імбир подрібнити ножем. Гострий перець очистити від насіння і також дрібно нарізати. Фіолетову цибулю нарізати чвертькільцями. Все викласти у миску.

5. Додати гарячі гриби (без соку, що виділився при запіканні).

6. Влити маринад і добре перемішати.

7. Гриби остудити і додати нарізану зелень петрушки.

8.  При потребі додати сіль чи лимонний сік.

9. Гриби помістити в холодильник на 1-2 години або краще на ніч.

10. Печериці в пікантному маринаді готові.