Печериці у пікантному маринаді
РЕЦЕПТ – Печериці у пікантному маринаді.
Печериці у пікантному маринаді – готуються такі грибочки швидко та без зайвого клопоту. Їх можна подати як самостійну закуску, яка чудово підійде як до повсякденного, так і до святкового столу. Також гарно смакуватимуть мариновані печериці у різноманітних салатах, наприклад, з курятиною.
Час приготування: 30 хвилин для 2-х осіб.
Інгредієнти:
- Шампіньйони – 600 грам,
- Фіолетова цибуля – 80 грам,
- Гострий перець – півстручка,
- Корінь імбиру – 10 грам,
- Часник – 3-4 зубчики,
- Зелень петрушки,
- Соняшникова або оливкова олія.
Для маринаду:
- Цукор – 1 ст. ложка,
- Лимонний сік – 30 мл.,
- Соєвий соус 3 ст.л;
- Олія оливкова або соняшникова рафінована – 2 ст. ложки,
- Сіль за смаком.
Приготування страви:
1. Печериці викласти у форму для запікання. Полити їх олією та гарно перемішати та запікати 15 хвилин в розігрітій до 230 °С духовці, щоб гриби пустили сік.
2. Готуємо маринад. До цукру додати лимонний сік, соєвий соус і оливкову олію. Посолити за смаком.
3. Маринад має бути добре солений. Перемішати до розчинення цукру та солі.
4. Часник та імбир подрібнити ножем. Гострий перець очистити від насіння і також дрібно нарізати. Фіолетову цибулю нарізати чвертькільцями. Все викласти у миску.
5. Додати гарячі гриби (без соку, що виділився при запіканні).
6. Влити маринад і добре перемішати.
7. Гриби остудити і додати нарізану зелень петрушки.
8. При потребі додати сіль чи лимонний сік.
9. Гриби помістити в холодильник на 1-2 години або краще на ніч.
10. Печериці в пікантному маринаді готові.
Leave a Reply