Цвітна капуста тушкована з овочами

РЕЦЕПТ – Цвітна капуста тушкована з овочами.

Знадобиться:

  • Капуста цвітна – 430 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (100 г).
  • Перець болгарський – 1 шт. (190 г).
  • Морква – 1 шт. (70 г).
  • Паста томатна – 30 г.
  • Молоко – 70 мл.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – на кінчику ножа.
  • Масло рослинне – 2 ст.л.
  • Каррі – 1/4 ч.л.
  • Паприка мелена – 1/4 ч.л.
  • Зелень свіжа (для подачі, за бажанням) – за смаком.

Приготування страви:

1. Цибулю і моркву очистити, цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці.

2. У перця видалити серцевину, нарізати смужками.

3. Цвітну капусту промити і розділити на суцвіття.

4. Розігріти на сковороді олію, викласти цибулю, моркву і перець, обсмажувати 10 хвилин до готовності. 

5. Після закінчення цього часу влити молоко і томатну пасту, довести до кипіння, тушкувати протягом однієї хвилини.

6. Додати цвітну капусту, перемішати. Накрити кришкою і знову тушкувати 10-15 хвилин, поки капуста не стане м’якою. Посолити, поперчити, перемішати і готувати ще 2-3 хвилини.