Морквяний торт зі сметанним кремом

РЕЦЕПТ – Морквяний торт зі сметанним кремом.

Цей торт точно стане вашим улюбленцем на всі свята та вихідні. Морквяний торт зі сметанним кремом просто чудовий. Цей торт вийде з незвичайною текстурою, приємною свіжістю та насиченим смаком.

Час приготування: 180 хвилин на 5-х людей.

Для приготування знадобиться:

  • Морква – 500 г;
  • Апельсини – 1 шт;
  • Яйця – 3 шт;
  • Борошно – 320 г;
  • Коричневий цукор – 200 г;
  • Сода харчова – 1 чайн.л;
  • Розпушувач – 1 чайн.л;
  • Кориця – 1 стол.л;
  • Соняшникова олія – 150 г;
  • Волоські горіхи – 150 г;
  • Сметана жирна (не менш 20%) – 500 г;
  • Цукор білий – 100 г;
  • Мед – 50 г.

Приготування страви:

1. Апельсин вимити і потерти цедру на тертці, вичавити трохи апельсинового соку.

2. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці.

3. Горіхи підсмажити на сухій сковороді або в духовці, перебити блендером.

4. Яйця збивати з коричневим цукром 3-4 хвилини до пишності. Влити соняшникову олію і ще раз збити.

5. У велику миску просіяти борошно, додати розпушувач, соду і корицю. Вмішати в борошно яєчну масу і ретельно перемішати тісто. Додати в тісто цедру, моркву і горіхи, влити 2 ложки апельсинового соку. Тісто має бути дуже густим.

6. Форму змастити вершковим маслом і присипати борошном.

7. Духовку розігріти ло 180°. Тісто розділити на 3 однакові частини. Випікати коржі по черзі – кожен по 20 хвилин.

8. Для крему збити жирну сметану з цукром і медом 10-15 хвилин. Прибрати крем в холодильник на 1 годину.

9. Холодні коржі змастити сметанним кремом. Також варто змастити кремом верхівку і боки торта, щоб тісто не обвітрилося. Поставити торт на просочення в холодильник на 2-3 години.