Консервований часник на зиму
РЕЦЕПТ – Консервований часник на зиму.
Маринування — це спосіб зберегти свіжі зубчики часнику в розсолі, наповненому оцтом та спеціями. Вони пом’якшують інтенсивний аромат часнику і надають йому солодкого, пряного смаку. Спробуй приготувати часник маринований на зиму.
Час приготування: 60 хвилин.
Інгредієнти:
- 4 склянки очищених зубчиків часнику,
- 2 склянки білого оцту 5%,
- 1/2 склянки цукру,
- 1/2 ч. л. солі,
- 1 ч. л. улюблених спецій,
- 1/2 ч. л. червоного перцю за бажанням,
- 4 півлітрові або 2 літрові банки для консервування, кришки.
Порада: Багато маринованого часнику не з’їсти, тому зручно консервувати його в невеликих банках об’ємом 500 мл чи 300 мл.
Приготування закрутки:
1. Підготуй все приладдя для консервування. Тобі знадобиться велика каструля близько 8 літрів, банки, кришки, ключ, воронка. Вимий все в теплій мильній воді та добре ополосни. Залиш сохнути. Пам’ятай, що банки повинні бути простерилізовані перед наповненням і бути теплими, щоб запобігти коливанням температури, які можуть призвести до розколу.
2. Підготуй часник. Закип’яти воду в каструлі, розділи головки часнику на окремі зубчики.
3. Приготуй розсіл. Змішай оцет, цукор, сіль та спеції у каструлі. Помішуючи, доведи до кипіння на середньому вогні та кип’яти 1 хвилину.
4. Додай підготовлений часник і вари ще 1 хвилину. Тримай гарячим, доки ти наповнюєш банки.
5. Розстели на столі сухий рушник, діставай банки з автоклава по одній. Шумівкою викладай часник у банку. Заливай часник гарячим розсолом, залишаючи 1,5 см вільного простору. Закатай банки звичним способом.
Види варіантів маринування:
Маринований часник з кропом: 1 лавровий лист, 1/2 ч. л. насіння гірчиці, 1/2 ч. л. насіння кропу та 1/2 ч. л. червоного перцю.
Маринований часник з імбиром та селерою: 1/2 ч. л. насіння гірчиці, 1/4 ч. л. насіння селери, 1/4 ч. л. сушеного імбиру, 1/4 ч. л. куркуми та 1/4 ч. л. червоного перцю.
Гострий маринований часник: 1 ч. л. порошку чилі, 1/4 ч. л. сушеного чебрецю і 1/4 ч. л. червоного перцю.
Хрусткий маринований часник: 1/2 ч. л. сушеної петрушки, 1/4 ч. л. насіння гірчиці, 1/4 ч. л. сушених цибулинних пластівців, 1/4 ч. л. сушеного кропу, 1/4 ч. л. сушеної зеленої цибулі, 1/4 ч. л. сушеного естрагону, 1/4 ч. л. чорного перцю горошком.
А куди його потім можна використовувати? І який виходить на смак?