Капусняк зі сметаноюРЕЦЕПТ – Капусняк зі сметаною.

Капусняк зі сметаною – за смаком та наваристістю не поступається борщу, проте має свої особливості. Готують такий суп виключно з квашеної капусти, яку віджимають від розсолу та дрібно шинкують. Для бульйону вибирають жирну свинину або телятину. А якщо хочуть приготувати пісний капусняк, варять юшку з грибів та додають олію.

Час приготування: 120 хвилин для 3-х людей.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Свинина 300 г;
  • Квашена капуста 250 г;
  • Картопля 4 шт;
  • Морква 1 шт;
  • Часник 2 зубчики;
  • Цибуля ріпчаста 2 шт;
  • Пшоно 1/2 склянки;
  • Томатна паста 2 ст. л;
  • Сметана 100 г;
  • Рослинна олія для смаження;
  • Лавровий лист 3 шт;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Кріп, петрушка за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ СТРАВИ:

1. М’ясо нарізаємо великими шматочками та опускаємо в каструлю з холодною водою. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, варимо на маленькому вогні протягом 40 хвилин.

2. Промиваємо пшоно, додаємо до бульйону. Варимо ще 10 хвилин.

3. Чистимо та миємо овочі. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками та викладаємо в каструлю — до бульйону з пшоном. Варимо до готовності картоплі.

4. Квашену капусту віджимаємо від розсолу й дрібно шинкуємо. Кидаємо в бульйон разом із лавровим листом. Солимо, перчимо. Варимо на слабкому вогні ще 15 хвилин.

5. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо маленькими шматочками, подрібнюємо часник. Смажимо овочі на розігрітій сковороді з олією.

6. Додаємо томатну пасту й трохи води. Тушкуємо овочі п’ять хвилин і додаємо до вмісту каструлі. Перемішуємо.

7. Посипаємо суп дрібно нарізаною зеленню та доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню, даємо страві настоятися 20–30 хвилин.

8. Теплий суп розливаємо по тарілках та додаємо сметану.