Вершкове масло не зіпсується протягом 3 тижнів без холодильникаЯк вершкове масло можна зберегти без холодильника в домашніх умовах.

Вершкове масло не зіпсується протягом 3 тижнів, якщо скористатися одним із запропонованих способів. У пригоді стануть холодна вода, сіль та оцет.

1. Холодна вода. Візьміть емальовану або скляну тару, укладіть в неї масло. Додайте холодної води та закрийте кришкою. Масло не зіпсується дуже довго, за умови, якщо щодня 2 рази буде змінюватися вода. Поставити ємність з маслом в темне місце.

2. Солоний розчин. Сіль перешкоджає розмноженню бактерій, тому зберегти масло можна, уклавши його в тару і заливши солоною водою. Приготувати розчин з 1 л холодної води і 20 г солі, залити ним масло. Розчин слід міняти щодня, тоді не з’явиться жовтизна і масло не прогіркне. Поставити ємність з маслом в темне місце.

3. Оцет. Змочити клаптик чистої тканини в оцті, загорнути в нього масло. Покласти в каструлю, закрити її кришкою.

Увага! Поруч на денці обов’язково потрібно залишити грудочку цукру.

Можна також покласти масло в скляну ємність, після чого залити холодною водою з додаванням оцту.

Якщо не догледіли.

Вершкове масло не зіпсується протягом 3 тижнів без холодильникаЯкщо верхня частина масла пожовкла, можна врятувати зіпсований шматок таким чином.

Обережно зрізати пожовклу частину масла. Решту викласти на сковороду, розтопити.

Коли закипить, додати кілька (достатньо трьох) скибочок свіжого яблука. За хвилину зняти сковороду, охолодити масло та прибрати яблуко. Перекласти в маслянку або зберігати відповідно до рекомендацій.