Болгарский перец, маринованный в масле с чесноком и зеленью, на зимуРЕЦЕПТ – Болгарський перець, маринований в олії із часником та зеленню, на зиму.

Хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний болгарський перець, маринований в олії з часником і зеленню. Відкрити баночку такого перцю холодною зимою і запропонувати своїм рідним або гостям як закуску – одне задоволення. Яскраво, смачно та красиво! З цієї кількості продуктів вийде 2 пол.-літрові баночки перцю.

Час приготування: 160 хвилин на 2-і півлітрові банки.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий болгарський різних кольорів – 1 кг.,
  • Часник – 2-3 зубчики,
  • Петрушка – 0,5 пучка,
  • Сіль велика – 1 ч. л.,
  • Цукор – 70 г.,
  • Оцет яблучний – 70 мл.
  • Олія рафінована – 70 г.

Приготування закрутки:

1. Перець очистити від насіння та плодоніжок, потім нарізати тонкою, довгою соломкою.

2. До нарізаного перцю додати подрібнену петрушку і часник нарізаний шматочками.

3. Влити яблучний оцет і олію, додати сіль та цукор.

4. Ретельно перемішати та залишити на 30 хвилин. Розкласти перець по простерилізованих сухих баночках разом з рідиною, що утворилася. Утрамбувати щільніше.

5. Накрити банки заздалегідь прокип’яченими кришками, поставити в каструлю, дно якої застелено ганчірочкою, складеною в кілька разів. Влити в каструлю досить гарячу воду, щоб вона доходила до плічок банок з перцем, поставити на середній вогонь і стерилізувати 15-20 хвилин після закипання води в каструлі.

6. Банки щільно закрутити, перевернути та укутати ковдрою до повного остигання. Після цього яскравий і дуже смачний болгарський перець, маринований у олії з часником та зеленню, помістити для зберігання у комору. Зберігається за кімнатної температури. Взимку така смачна заготівля внесе приємну різноманітність у меню та порадує яскравими фарбами та відмінним смаком!

Приємного апетиту!