Болгарський перець, маринований у олії з часником та зеленню, на зиму
РЕЦЕПТ – Болгарський перець, маринований в олії із часником та зеленню, на зиму.
Хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний болгарський перець, маринований в олії з часником і зеленню. Відкрити баночку такого перцю холодною зимою і запропонувати своїм рідним або гостям як закуску – одне задоволення. Яскраво, смачно та красиво! З цієї кількості продуктів вийде 2 пол.-літрові баночки перцю.
Час приготування: 160 хвилин на 2-і півлітрові банки.
Інгредієнти:
- Перець солодкий болгарський різних кольорів – 1 кг.,
- Часник – 2-3 зубчики,
- Петрушка – 0,5 пучка,
- Сіль велика – 1 ч. л.,
- Цукор – 70 г.,
- Оцет яблучний – 70 мл.
- Олія рафінована – 70 г.
Приготування закрутки:
1. Перець очистити від насіння та плодоніжок, потім нарізати тонкою, довгою соломкою.
2. До нарізаного перцю додати подрібнену петрушку і часник нарізаний шматочками.
3. Влити яблучний оцет і олію, додати сіль та цукор.
4. Ретельно перемішати та залишити на 30 хвилин. Розкласти перець по простерилізованих сухих баночках разом з рідиною, що утворилася. Утрамбувати щільніше.
5. Накрити банки заздалегідь прокип’яченими кришками, поставити в каструлю, дно якої застелено ганчірочкою, складеною в кілька разів. Влити в каструлю досить гарячу воду, щоб вона доходила до плічок банок з перцем, поставити на середній вогонь і стерилізувати 15-20 хвилин після закипання води в каструлі.
6. Банки щільно закрутити, перевернути та укутати ковдрою до повного остигання. Після цього яскравий і дуже смачний болгарський перець, маринований у олії з часником та зеленню, помістити для зберігання у комору. Зберігається за кімнатної температури. Взимку така смачна заготівля внесе приємну різноманітність у меню та порадує яскравими фарбами та відмінним смаком!
Приємного апетиту!
Leave a Reply