Гречаники з печінкою
РЕЦЕПТ – Гречаники з печінкою.
Гречаники – це не тільки смачно, але ще й корисно, адже в складі страви гречана крупа і печінка. Зазвичай гречаники подають зі сметаною або овочами, але також, така страва прекрасно поєднується з будь-яким гарніром. Приготувати не складніше, ніж звичайні котлети.
Час приготування: 70 хвилин.
Інгредієнти:
- 150 г гречки сирої;
- 500 г печінки;
- 2 яйця;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 зубчик часнику;
- 5 ст. л. борошна;
- За смаком сіль;
- Олія для смаження.
Приготування страви:
1. Гречку викладаємо у каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, варимо 15 хвилин, вимикаємо вогонь. Накриваємо каструлю кришкою та залишаємо настоюватись.
2. Натираємо моркву на грубій терці. Цибулю та часник нарізаємо півкільцями.
3. Нагріваємо сковорідку, наливаємо олію та викладаємо цибулю та часник, помішуючи смажимо до прозорості цибулі. Далі додаємо моркву, продовжуємо смажити до м’якості моркви. Готову засмажку знімаємо з вогню.
4. Печінку очищену від плівки, разом з засмажкою перемелюємо на м’ясорубку.
5. Потім до неї додаємо відварену гречку, яйця, борошно, спеції. Перемішуємо, даємо настоятись 15 хвилин.
6. Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію та нагріваємо.
7. Викладаємо печінкову масу ложкою, обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
8. Готові гречаники викладаємо на тарілку та подаємо до столу.
Leave a Reply