Грудина сала по-домашньому в лушпинні цибулі
РЕЦЕПТ – Грудина сала по-домашньому.
Найсмачніша свиняча грудинка в лушпинні цибулі. Варена грудинка з часником та перцем. Сало по-домашньому, як раніше, у мами було.
Інгредієнтів небагато, готуватися легко та просто, на смак вогонь.
Вам знадобиться:
- Грудинка – 900 гр.;
- Лушпиння цибулі – дві жмені;
- Вода – 1 літp;
- Сіль – 120 гр;
- Лавровий лист – 3 шт;
- Часник – 3 зубці;
- Перець чорний горошком;
- Перець запашний;
- Солодка паприка.
Приготування страви:
1. Цибулеве лушпиння обов’язково добре промити в теплій воді. Грудинку порізати на шматки.
2. На дно каструлі покласти половину цибулинного лушпиння. Зверху на неї перець горошком, запашний перець, лавровий лист і часник. Потім покласти шматки грудинки, зверху накрити рештою лушпиння, посипати сілью і залити водою, накрити кришкою.
3. На середньому вогні варити, з моменту закипання приблизно 30 хвилин.
4. Після варіння вимкнути вогонь і зставити грудину в маринаді на 1 годину.
5. Далі дістати її з маринаду, промокнути серветками.
6. З усіх боків натерти солодкою паприкою, нашпигувати часником. Загорнути в пергамент, зберегти в холодильнику. Можна пару шматочків покласти в морозилу.
Leave a Reply