Грудинĸа сала по-домашнeму в луковой шелухеРЕЦЕПТ – Грудина сала по-домашньому.

Найсмачніша свиняча грудинка в лушпинні цибулі. Варена грудинка з часником та перцем. Сало по-домашньому, як раніше, у мами було.

Інгредієнтів небагато, готуватися легко та просто, на смак вогонь.

Вам знадобиться:

  • грудинка – 900 гр.;
  • лушпиння цибулі – дві жмені;
  • вода – 1 літp;
  • сіль – 120 гр;
  • лавровий лист – 3 шт;
  • часник – 3 зубці;
  • перець чорний горошком;
  • перець запашний;
  • солодка паприка.

Приготування страви:

1. Цибулеве лушпиння обов’язково добре промити в теплій воді. Грудинку порізати на шматки.

2. На дно каструлі покласти половину цибулинного лушпиння. Зверху на неї перець горошком, запашний перець, лавровий лист і часник. Потім покласти шматки грудинки, зверху накрити рештою лушпиння, посипати сілью і залити водою, накрити кришкою.

3. На середньому вогні варити, з моменту закипання приблизно 30 хвилин.

4. Після варіння вимкнути вогонь і зставити грудину в маринаді на 1 годину.

5. Далі дістати її з маринаду, промокнути серветками.

6. З усіх боків натерти солодкою паприкою, нашпигувати часником. Загорнути в пергамент, зберегти в холодильнику. Можна пару шматочків покласти в морозилу.