Картопля «Буланжер»‎ з курячим філеРЕЦЕПТ – Картопля «Буланжер»‎ з курячим філе.

“Буланжер” – одна з традиційних страв французької кухні. Її головним інгредієнтом є звичайна картопля, але за смаком вона може перевершити багато складних і вишуканих кулінарних шедеврів. Уся справа в особливій технології приготування. Овоч складають шарами разом із цибулею, а потім заливають молоком (бульйоном). Для запеченої скоринки верх змазують вершковим маслом. Виходить по-справжньому вибухове поєднання смаків.

Час приготування: 80 хвилин на 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.,
  • Картопля – 1 кг.,
  • Масло вершкове – 80 г.,
  • Цибуля ріпчаста – 225 г.,
  • Чебрець – 1 гілочка,
  • Лист лавровий – 1 шт.,
  • Часник – 1 зубок,
  • Петрушка – 2 гілочки,
  • Бульйон курячий (вже підсолений за смаком) – 1,5 л.,
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування страви:

1. Ставимо духовку на розігрів до 190 °С.

2. Тим часом очищуємо та нарізаємо картоплю дуже тонкими пластинами по 3 мм. Кладемо картоплю в ємність з водою, щоб вона не почорніла, а поки нарізаємо пластинами куряче філе.

3. У 40 г. вершкового масла обсмажуємо до м’якості нарізану півкільцями цибулю з дрібно нарізаним часником, лавровим листом та чебрецем. Знімаємо з вогню і присипаємо дрібно нарізаною петрушкою.

4. Повертаємось до картоплі. Обсушуємо її паперовим рушником та умовно розділяємо на 3 частини. Першу частину викладаємо на дно керамічної форми, а зверху картоплі рівномірно розподіляємо половину обсмаженої цибулі та курки. Далі викладаємо шар з другої частини картоплі та знову зверху цибулю з куркою. Останній шар картопляний. Беремо підготовлений бульйон та доводимо його до кипіння. Заливаємо гарячим бульйоном картоплю. Решту вершкового масла ріжемо на шматочки та розкладаємо зверху.

5. Запікаємо в духовці до м’якості протягом 1 години.