Картопля Буланжер з курячим філе
РЕЦЕПТ – Картопля «Буланжер» з курячим філе.
“Буланжер” – одна з традиційних страв французької кухні. Її головним інгредієнтом є звичайна картопля, але за смаком вона може перевершити багато складних і вишуканих кулінарних шедеврів. Уся справа в особливій технології приготування. Овоч складають шарами разом із цибулею, а потім заливають молоком (бульйоном). Для запеченої скоринки верх змазують вершковим маслом. Виходить по-справжньому вибухове поєднання смаків.
Час приготування: 80 хвилин на 4-х людей.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 2 шт.,
- Картопля – 1 кг.,
- Масло вершкове – 80 г.,
- Цибуля ріпчаста – 225 г.,
- Чебрець – 1 гілочка,
- Лист лавровий – 1 шт.,
- Часник – 1 зубок,
- Петрушка – 2 гілочки,
- Бульйон курячий (вже підсолений за смаком) – 1,5 л.,
- Сіль, перець за смаком.
Приготування страви:
1. Ставимо духовку на розігрів до 190 °С.
2. Тим часом очищуємо та нарізаємо картоплю дуже тонкими пластинами по 3 мм. Кладемо картоплю в ємність з водою, щоб вона не почорніла, а поки нарізаємо пластинами куряче філе.
3. У 40 г. вершкового масла обсмажуємо до м’якості нарізану півкільцями цибулю з дрібно нарізаним часником, лавровим листом та чебрецем. Знімаємо з вогню і присипаємо дрібно нарізаною петрушкою.
4. Повертаємось до картоплі. Обсушуємо її паперовим рушником та умовно розділяємо на 3 частини. Першу частину викладаємо на дно керамічної форми, а зверху картоплі рівномірно розподіляємо половину обсмаженої цибулі та курки. Далі викладаємо шар з другої частини картоплі та знову зверху цибулю з куркою. Останній шар картопляний. Беремо підготовлений бульйон та доводимо його до кипіння. Заливаємо гарячим бульйоном картоплю. Решту вершкового масла ріжемо на шматочки та розкладаємо зверху.
5. Запікаємо в духовці до м’якості протягом 1 години.
Leave a Reply