Борщ из кетчупомРЕЦЕПТ – Борщ із кетчупом.

Традиційно для борщу використовують томатну пасту, свіжі томати чи томатний сік. Тим не менш, борщ із кетчупу вийде у вас не тільки не гірше ніж з томатною пастою, а й за словами багатьох господарок, навіть смачніше.

Час приготування: 150 хв, на 5 осіб.

Інгредієнти:

  • Вода – 1 л.;
  • Яловичина для бульйону – 100 г.;
  • Квасоля – 60 г.;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Капуста – 200 г.;
  • Кетчуп «Лагідний» – 1 упаковка;
  • Сік лимона – 1 часточка;
  • Соняшникова олія;
  • Сіль, перець – до смаку.

Приготування страви:

Приготування борщу можна умовно розділити на три етапи: бульйон, засмажка та з’єднання інгредієнтів.

1. Варимо бульйон. У каструлю з водою, кладемо м’ясо та квасолю, і варимо на повільному вогні близько 2-х годин.

2. Буряк нарізаємо соломкою і пасеруємо на сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії та додаванням соку лимона та цукру.

3. Готуємо засмажку з цибулі та моркви. Для цього дрібно нарізаємо цибулю, моркву нарізаємо соломкою або натираємо на великій тертці і обсмажуємо до золотистого кольору.

4. Наприкінці обсмажування додаємо кетчуп.

Готуємо овочі: картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, капусту шаткуємо.

5. Додаємо капусту та картоплю в бульйон.

6. Коли капуста і картопля закиплять, додаємо пасерований буряк і засмажку з цибулі, моркви та кетчупу. Варимо борщ 15 хвилин.

7. Додаємо дрібно рубану зелень, вимикаємо вогонь і залишаємо страву настоятися під кришкою кілька хвилин.

Подаємо борщ з ложкою холодної сметани, скибочками хліба або пампушками, салом та часником.