Борщ із кетчупом
РЕЦЕПТ – Борщ із кетчупом.
Традиційно для борщу використовують томатну пасту, свіжі томати чи томатний сік. Тим не менш, борщ із кетчупу вийде у вас не тільки не гірше ніж з томатною пастою, а й за словами багатьох господарок, навіть смачніше.
Час приготування: 150 хв, на 5 осіб.
Інгредієнти:
- Вода – 1 л.;
- Яловичина для бульйону – 100 г.;
- Квасоля – 60 г.;
- Картопля – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Капуста – 200 г.;
- Кетчуп «Лагідний» – 1 упаковка;
- Сік лимона – 1 часточка;
- Соняшникова олія;
- Сіль, перець – до смаку.
Приготування страви:
Приготування борщу можна умовно розділити на три етапи: бульйон, засмажка та з’єднання інгредієнтів.
1. Варимо бульйон. У каструлю з водою, кладемо м’ясо та квасолю, і варимо на повільному вогні близько 2-х годин.
2. Буряк нарізаємо соломкою і пасеруємо на сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії та додаванням соку лимона та цукру.
3. Готуємо засмажку з цибулі та моркви. Для цього дрібно нарізаємо цибулю, моркву нарізаємо соломкою або натираємо на великій тертці і обсмажуємо до золотистого кольору.
4. Наприкінці обсмажування додаємо кетчуп.
Готуємо овочі: картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, капусту шаткуємо.
5. Додаємо капусту та картоплю в бульйон.
6. Коли капуста і картопля закиплять, додаємо пасерований буряк і засмажку з цибулі, моркви та кетчупу. Варимо борщ 15 хвилин.
7. Додаємо дрібно рубану зелень, вимикаємо вогонь і залишаємо страву настоятися під кришкою кілька хвилин.
Подаємо борщ з ложкою холодної сметани, скибочками хліба або пампушками, салом та часником.
Leave a Reply