Борщ з яблуками і свинячими ребрамиРЕЦЕПТ – Борщ з яблуками і свинячими ребрами.

Борщ з яблуком – це новий смак вже звичного і знайомого вам червоного борщу.

Як зробити смачний борщ з яблуками, це додавання запечених овочів, на яких варився бульйон. Такий бульйон отримає додатковий аромат смажених овочів, ніби з димком. І звичайно важливим інгредієнтом є яблука. Рекомендуємо обирати кисло-солодкі сорти. Їх кислинка внесе баланс у страву і надасть свіжості смаку. І так як яблука додаються майже в самому кінці, не забувайте, до речі про це, щоб вони не переварились, тоді вони будуть мати приємний хрусткіт.

Ну і не забувайте про хрін зі сметаною, така заправка додає гостроти. Але, звичайно, не всі полюбляють гострі страви, тому ми радимо спочатку спробувати додати таку заправку порційно в тарілку, а якщо сподобається, наступного разу можна прямо у каструлю.

Час приготування: 60 хвилин на 6-х людей.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 400 г;
  • Яблука – 3-4 шт.;
  • Вода – 3 л;
  • Буряк та томат – 1 упаковка;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Картопля – 3-4 шт.;
  • Капуста – ¼ середньої головки;
  • Сметана – 100 г;
  • Білий хрін (корінь, або консервований) – 1 ст. ложка;
  • Часник – 3 зубчики.

Порада: Коли ви обираєте яблука для борщу мабуть ідеальним сортом мав би бути сорт «Антонівка», але його не так легко знайти. Цей сорт яблук твердий і кислий, тому він ідеально підходить до рецепту. Тому, якщо ви побачите десь у продажу «Антонівку», можливо це привід приготувати борщ з яблуками. Але, якщо все ж таки не знайдете «Антонівку», а бажання спробувати борщ з яблуками у вас є, тоді з наявних у вас яблук обрайте такі: чим менш солодкі – тим краще, тверді, соковиті. 

Приготування страви:

1. Підготуйте та почистіть всі овочі. Розігрійте духовку до температури 180 градусів Цельсія. У форму для запікання складіть свинячі ребра, очищені та розрізані навпіл моркву з цибулею.

Форму помістіть у духову шафу приблизно на 30 хвилин і дочекайтесь, щоб овочі та ребра зверху трохи підсмажились і отримали темну скоринку.

2. Починаємо варити бульйон. Ставимо на плиту каструлю з 3-ма літрами води. Достаємо запечені ребра та овочі з духовки. Ребра розрізаємо на порційні шматочки. Коли вода закипить, додаємо до неї розрізані ребра та запечені овочі. Зубчики часнику розчавіть пласкою стороною ножа і додайте до бульйону.

3. Варимо бульйон близько 20-30 хвилин. По закінченні цього часу дістаньте з бульйону запечені овочі та часник. В бульйоні мають залишитись лише м’ясні ребра до яких додайте нарізану картоплю і натерту сиру моркву. Дайте картоплі з морквою поваритись близько 5 хвилин і додайте нарізану капусту.

Підготуйте яблука: виріжте серединку і наріжте їх невеликими кубиками. Додайте їх до киплячих овочів.

Відразу за яблуками додаємо заправку буряко-томатну. Гарно перемішайте і спробуйте чи достатньо вам солі, якщо ні, досоліть. Залиште все варитись 5 хвилин.

4. Робимо заправку зі сметани і хрона, змішавши в окремій посуді сметану з натертим хроном. Таку заправку Ви можете додати або одразу на всю кастрюлю, або порційно в окрему тарілку.