Капкейки “Чорний ліс”
РЕЦЕПТ– Капкейки “Чорний ліс”.
Капкейки “Чорний ліс” – це не тільки дуже смачно, а й красиво. За модною назвою “капкейк” ховається порційний тортик. За основу взято знаменитий торт “Чорний ліс”, який приготували у мініатюрному форматі. Шоколадний бісквіт і начинка з вишні залишилися як в оригіналі, а замість традиційного для цього десерту крему шантильї з вершків та цукрової пудри зробили крем із вершковим сиром.
Час приготування: 1 година 10 хвилин.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- 110 г пшеничного борошна;
- 4 яйця;
- 130 г цукру;
- 40 г какао.
Для начинки:
- 2,5 склянки замороженої вишні (без кісточок);
- 1/3 склянки цукру;
- 1,5 ст. л. лимонного соку.
Для крему:
- 250 г вершкового сиру;
- 115 г вершкового масла;
- 1/2 склянки молока;
- 1 склянка цукру;
- 1 ст. л. борошна.
Приготування страви:
1. Духовку розігріваємо до 180°C.
2. Починаємо готувати тісто для капкейків. У миску просіюємо борошно та какао.
3. Розділяємо яйця на білки та жовтки. Збиваємо жовтки з половиною цукру в пишну світлу масу та окремо збиваємо білки до м’яких піків на середній швидкості міксера. Потроху додаємо цукор, не припиняючи збивати і збиваємо до твердих піків.
4. Треть збитих білків змішуємо з жовтковою масою, всипаємо борошно і перемішуємо лопаткою до однорідності.
5. Додаємо білки, що залишилися і обережно перемішуємо.
6. Розкладаємо тісто за формами, заповнюючи їх на 2/3 обсягу. Випікаємо 15-20 хвилин до готовності.
7. У каструлі на повільному вогні змішуємо всі інгредієнти для начинки і доводимо до кипіння. Продовжуємо варити на повільному вогні, періодично помішуючи 20 хвилин, рідина повинна майже випаруватися і загуснути.
8. Змішайте в сотейнику молоко, половину цукру та борошно. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 3-4 хвилини, поки суміш не загусне. Перекладаємо в миску та накриваємо плівкою, притиснувши її до поверхні. Остуджуємо.
9. Збиваємо вершкове масло і цукор, що залишився до стану крему. Додаємо вершковий сир і збиваємо до однорідності. У кілька прийомів додаємо заварну основу, збиваючи по 30 секунд і перекладаємо в кондитерський мішок.
10. Видаляємо трохи м’якуша з центру капкейків і наповнюємо вишневою начинкою. Остуджуємо, прикрашаємо шоколадом і вишнею.
Leave a Reply