Капкейки "Черный лес"РЕЦЕПТ– Капкейки “Чорний ліс”.

Капкейки “Чорний ліс” – це не тільки дуже смачно, а й красиво. За модною назвою “капкейк” ховається порційний тортик. За основу взято знаменитий торт “Чорний ліс”, який приготували у мініатюрному форматі. Шоколадний бісквіт і начинка з вишні залишилися як в оригіналі, а замість традиційного для цього десерту крему шантильї з вершків та цукрової пудри зробили крем із вершковим сиром.

Час приготування: 1 година 10 хвилин.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 110 г пшеничного борошна;
  • 4 яйця;
  • 130 г цукру;
  • 40 г какао.

Для начинки:

  • 2,5 склянки замороженої вишні (без кісточок);
  • 1/3 склянки цукру;
  • 1,5 ст. л. лимонного соку.

Для крему:

  • 250 г вершкового сиру;
  • 115 г вершкового масла;
  • 1/2 склянки молока;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ст. л. борошна.

Приготування страви:

1. Духовку розігріваємо до 180°C.

2. Починаємо готувати тісто для капкейків. У миску просіюємо борошно та какао.

3. Розділяємо яйця на білки та жовтки. Збиваємо жовтки з половиною цукру в пишну світлу масу та окремо збиваємо білки до м’яких піків на середній швидкості міксера. Потроху додаємо цукор, не припиняючи збивати і збиваємо до твердих піків.

4. Треть збитих білків змішуємо з жовтковою масою, всипаємо борошно і перемішуємо лопаткою до однорідності.

5. Додаємо білки, що залишилися і обережно перемішуємо.

6. Розкладаємо тісто за формами, заповнюючи їх на 2/3 обсягу. Випікаємо 15-20 хвилин до готовності.

7. У каструлі на повільному вогні змішуємо всі інгредієнти для начинки і доводимо до кипіння. Продовжуємо варити на повільному вогні, періодично помішуючи 20 хвилин, рідина повинна майже випаруватися і загуснути.

8. Змішайте в сотейнику молоко, половину цукру та борошно. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 3-4 хвилини, поки суміш не загусне. Перекладаємо в миску та накриваємо плівкою, притиснувши її до поверхні. Остуджуємо.

9. Збиваємо вершкове масло і цукор, що залишився до стану крему. Додаємо вершковий сир і збиваємо до однорідності. У кілька прийомів додаємо заварну основу, збиваючи по 30 секунд і перекладаємо в кондитерський мішок.

10. Видаляємо трохи м’якуша з центру капкейків і наповнюємо вишневою начинкою. Остуджуємо, прикрашаємо шоколадом і вишнею.