Птичий пирог - королевский курник с мясомРЕЦЕПТ – Пташиний пиріг – королівський курник з м’ясом.

Пташиний пиріг – королівський курник з м’ясомцарський пиріг, який подобається всім без винятку. Курник відрізняється ніжним смаком і соковитістю. Дуже смачний рецепт, який хочеться готувати кожні вихідні.

Час приготування: 210 хвилин для 7-ми людей.

Інгредієнти:

  • Свіжа зелень кропу – 1 пучок,
  • М’ясо філе індички (можна качки або курки) – 1 кілограм,
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 кілограм,
  • Морква – 1 кілограм,
  • Молоко – 1 літр,
  • Бездрожжеве листкове тісто – 0.5 кілограмів,
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 0.4 кілограмів,
  • Спеції сіль, цукор, солодка паприка, шашлична – за смаком,
  • Сметана – 350 грамів – 1 штука,
  • Олія соняшникова – 10 столових ложок,
  • Яйця курячі – 9 штук.

Приготування страви:

1. Готуємо млинці за будь-яким рецептом, який Вам більше подобається. У нашому випадку млинці на молоці без додавання соди та кефіру. Потрібно приблизно 15-18 шт.

2. Відварюємо м’якоть індички. Обсмажуємо моркву та цибулю в окремих сковорідках. Відварюємо яйця. Змішуємо в одній сковорідці цибулю, моркву та нарізане соломкою м’ясо, додаємо бульйон та спеції шашличну та солодку паприку.

3. У другій сковороді змішуємо моркву, свіжий кріп і нарізані соломкою відварені яйця, додаємо солодку паприку, трохи цукру та бульйон. Начинки готові.

4. Тепер збираємо. Розкочуємо один пласт листкового бездрожевого тіста, укладаємо кілька млинців, потім шар начинки, знову млинці та шар начинки. Повторюємо все приблизно 5-6 разів. Зверху укладаємо 3 млинці. Потім розгортаємо ще один пласт тіста і накриваємо пиріг. Скручуємо краї тіста в кіску, прикрашаємо листочками з обрізків тіста.

5. Обмазуємо збитим яйцем та в духовку на 1,5 години на 180 градусів. Рум’яний та апетитний пиріг готовий. Подавати неодмінно зі сметаною.

Смачного!