Куряча печінка по-берлінськи з яблуками та цибулею
РЕЦЕПТ – Куряча печінка по-берлінськи з яблуками та цибулею.
Якщо ви великий любитель курячої печінки, тоді цей рецепт – для вас. Куряча печінка по-берлінськи виходить дуже смачною і ніжною, трохи солодкуватою від великої кількості цибулі та яблук. За бажання до складу можна додати гострий перчик, він додасть пікантності, також усе можна трохи скропити лимонним соком, якщо яблука надто солодкі. На гарнір до такої печінки підходить тільки картопляне пюре, хоча з відвареним рисом виходить теж вельми цікаве поєднання.
Куряча печінка по-берлінськи на пательні виходить шалено апетитною, ароматною та смачною.
Час приготування: 57 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 700 грам,
- Цибуля ріпчаста – 250 грам,
- Яблуко – 250 грам,
- Майонез – 2 ст. ложки,
- Борошно пшеничне для панірування печінки,
- Олія рослинна для обсмажування.
Приготування страви:
1. Для рецепта краще взяти яблука з кисло-солодким смаком. Цибулю нарізаємо півкільцями. Одразу викладаємо її на розігріту пательню з рослинною олією та обсмажуємо до готовності. У процесі обсмажування цибулю солимо за смаком.
2. Поки готується цибуля, нарізаємо на кубики яблука. Знімаємо зі сковорідки обсмажену цибулю, додаємо трохи олії та обсмажуємо яблука на сильному вогні до напівготовності. Цей процес займає 4-5 хвилин при постійному помішуванні.
3. Курячу печінку нарізаємо на шматочки середнього розміру, у процесі обрізаємо зайвий жир і плівки.
4. Кожен шматочок печінки обвалюємо в борошні та викладаємо в один шар на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо печінку на сильному вогні з двох боків до золотистої скоринки.
5. Спочатку смажимо 2-3 хвилини з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини з іншого боку. Таким чином обсмажуємо всю печінку.
6. У чистій сковорідці з’єднуємо печінку, цибулю та яблука. Солимо та перчимо за смаком. Додаємо 2 столові ложки майонезу та перемішуємо.
7. Накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо печінку на повільному вогні протягом 15 хвилин.
8. Дуже смачну курячу печінку по-берлінськи з яблуками та цибулею розкладіть по порційних тарілках і подавайте. Ідеальним гарніром до неї буде картопляне пюре.
Leave a Reply