Користь курячого м’яса для здоров’я людини
Курятина має корисні властивості для здоров’я, але спосіб приготування впливає на те, наскільки корисною буде страва.
Корисні властивості: Курка становить прекрасну заміну червоному м’ясу. Це чудовий джерело білків, які пов’язуються з різними корисними властивостями для здоров’я.
Куриця містить поживні речовини, які впливають на настрій
Куряче м’ясо містить триптофан, амінокислоту, яка підвищує рівень серотоніну в вашому мозку. Серотонін — це нейрохімічний компонент «хорошого самопочуття», пов’язаний з настроєм.
Курка забезпечує вітаміни та мінерали, що беруть участь у роботі мозку
Темне та світле м’ясо курки містить вітамін B12 та холін, які разом можуть сприяти розвитку мозку у дітей, допомагають нервовій системі нормально функціонувати та покращують когнітивні функції у літніх людей.
Курку легко їсти
Для тих, хто бореться з пережовуванням або ковтанням їжі або зі зміною смаку, курка є універсальним джерелом високоякісного білка.
Курка насичує м’язи
Курка є джерелом високоякісного їстівного білка. 30 грамів білка за один прийом їжі можуть сприяти росту м’язів.
Курятина входить в щоденний раціон людей, які займаються спортом, дозволяючи їм компенсувати витрачену в інтенсивних тренуваннях енергію. Цей вид м’яса також рекомендований людям, чия робота пов’язана з великими фізичними навантаженнями. Лікарі рекомендують пацієнтам використовувати курятину в період реабілітації після важкої хвороби і прийому сильнодіючих медикаментів. У хворих з постільним режимом бульйон з курки є основною стравою.
Курка зміцнює кістки
Курка є джерелом дієтичного білка. Білок може бути корисним для здоров’я кісток.
Курка сприяє здоров’ю серця
Курка забезпечує недостатнє споживання вітамінів та мінералів і може бути в центрі корисної для серця дієти з низьким вмістом жирів та холестерину, такої як дієта DASH.
Магній, що міститься у курятині, зміцнює серцевий м’яз та сприяє еластичності судин. А корисні речовини та мікроелементи нормалізують тиск, знижують рівень “поганого” холестерину і запобігають розвитку серцевих захворювань.
Курка допомагає схуднути
Нежирне куряче м’ясо є відмінним джерелом білка, який легко засвоюється організмом. Продукти з високим вмістом білка можуть бути інструментом для контролю ваги та нормального рівня цукру в крові.
Лікарі зазначають, що в курячому м’ясі міститься величезна кількість вітамінів: А, С, Е, В1, В2, В3, В5, В6, В9. Куряче м’ясо належить до продуктів, що містять цінний білок для нашого організму. Адже всі процеси, що відбуваються в нашому тілі, вибудовуються навколо амінокислот – кінцевої сполуки розпаду білка.
Leave a Reply