Бендерики з курячим філеРЕЦЕПТ – Бендерики з курячим філе.

Класичні бендерики готуються з тонкими млинцями, але така страва потребує багато часу та зусиль. Тому сьогодні ми пропонуємо вам розглянути полегшений рецепт швидких бендериків із лавашем. 

Така ситна м’ясна страва, як бендерики, добре поєднується з овочами, приготованими на парі або грилі, зеленню та з будь-якими легкими салатами. Зокрема, до столу чудово пасуватиме, легкий салат із запеченими помідорами.

Час приготування: 60 хвилин на 2-х людей.

Інгредієнти:

  • Лаваш — 2шт.;
  • Куряче філе — 300 г.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Твердий сир – 100 г.;
  • Кріп свіжий — пучечок;
  • Сіль і паприка за смаком;
  • Олія для смаження;
  • Соус кисло-солодкий за смаком.

Приготування страви:

1. Готуємо начинку. Для початку відварюємо куряче філе та перекручуємо на м’ясорубці. Як альтернативу можна використати готовий фарш, але в такому випадку страва вийде жирнішою, а начинка — більш рідкою.

Перекручене м’ясо розтираємо із сирим яйцем до однорідної консистенції. В отриману суміш натираємо твердий сир на дрібній терці. Додаємо розчавлений часник, сіль, перець і подрібнений кріп. Ще раз ретельно перемішуємо — і начинка готова!

2. Лаваш необхідно нарізати вздовж смужками шириною 8–10 см. Накладаємо м’ясну масу на отримані шматочки лавашу та скручуємо в трикутники.

3. Розігріваємо олію на пательні та викладаємо бендерики. Обсмажуємо з обох боків до золотавої скоринки. Аби м’ясо пройшло достатню термічну обробку, накриваємо сковорідку кришкою на декілька хвилин — за цей час бендерики встигнуть прогрітись по всій товщині

4. Готові бендерики перекладаємо зі сковороди на заздалегідь підготовлений паперовий рушник, щоби прибрати зайву олію. За потреби — перегортаємо бендерики на рушнику декілька разів.

5. Викладаємо бендерики на велику тарілку, додаємо соус і насолоджуємось результатом.