Яловичина та телятина у дефіциті: ціни зростаютьЗа рік ціни в Україні зросли майже на всі види м’яса. Найбільше зросла ціна на дефіцитну яловичину.

Слід зазначити, що найбільшою популярністю серед ізюмчан у Харківській області користується курятина. Вартість свіжого курячого філе на ринках та магазинах району (наприклад: у м. Ізюмі) в діапазоні від 118 до 149 грн. за кілограм.

Щодо свинини, то ціни тримаються на рівні 172-214 грн. за кг.

Цього літа у зв’язку з дефіцитом зросли ціни на яловичину та телятину.

Станом на 22 липня яловичина в середньому коштує 238 – 264 гривні за кілограм, але наявність її на прилавках ринків є великою рідкістю.

Як пояснюють продавці, це пов’язано із скороченням рогатої худоби на територіях Харківської області. Багато корів і бугаїв було знищено армією Росії. Під час окупації селяни продавали корів, бугаїв та телят за копійки, щоб вижити. Також слід відзначити відсутність кормів (сіна – замінованість полів і луків), все це і спричинило дефіцит м’яса.

Продавці залізничного ринку Ізюму кажуть, що мешканці Харківської області все менше можуть дозволити собі курятину, свинину, а тим більше яловичину – ціни високі “кусаються”.

Основні підстави подорожчання м’ясної продукції – скорочення поголів’я худоби через війну, зростання цін на електрику та паливо (бензин, дизель), вартість кормів.