Класика страв, приготованих на відкритому вогні — курячі крильця барбекю.

Їх знають у всьому світі. Вони гарно “залітають” гостям і такі смачні, що відірватися неможливо.

Секрет їх смаколики — запечена золота медова скоринки з ароматом димку.

Секрети приготування курячих крилець барбекю

  • Якщо ви любите гострі ноти в м’ясі, додайте до курячих крилець трохи перцю чилі. Якщо гостре вам не до смаку, проте кортить якось погратися, урізноманітнити смак курки, зупиніться на червоній паприці. Вона посилить пряні солодкуваті ноти крилець барбекю.
  • Хочете більш насиченого смаку м’яса, маринуйте крильця довше. Наприклад, ніч у холодильнику.
  • В цілому, курятина менш вибаглива, ніж свинина, а крильця одна з простих частин для готування. Зіпсувати їх ну вкрай важко. Головне, не викладати на решітку дуже щільно одне до одного, щоб вони рівномірно просмажилися. Та не тримати на відкритому вогні, вони тонкі і швидко згорають. 
  • Готувати крильця барбекю можна як на мангалі, так і на грилі (зручніше). Щоб вони вийшли соковитими, слідкуйте за температурою вогню — вона не має бути занадто високою.

Курячі крильця барбекю - поради в приготуванні

  • Запікати можна й у духовці, розігрітій на 180 градусів приблизно 30 хвилин. Якщо є режим гриля, останні 10 хвилин перейдіть на цей режим запікання.
  • Маленька порада — їжте крильця руками та підготуйте достатню кількість серветок перед їх вживанням.

Приготування курячих крилець барбекю не займає багато часу і під силу кожному.

Прекрасна і недорога страва для великої компанії. Поєднуйте з овочами гриль, зеленню або свіжим салатом. Або просто смакуйте крильця, смачно макаючи їх у кетчуп.