Інгредієнти:

  • банани невеликі – 2 шт.;
  • борошно – 250 г;
  • вершкове або соняшникова олія – 120 г (6 стол.л.);
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 150 г;
  • цукор – 250 г (12 стол.л.);
  • щіпка солі;
  • розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.

Приготування:

1. Духовку увімкнути розігріватися до 200°.

2. Яйця збити вінчиком або міксером разом з цукром і дрібкою солі. Влити соняшникову олію або розтоплене в мікрохвильовці вершкове. Ще раз збити.

3. Банани розім’яти виделкою в пюре. Не варто розминати занадто старанно. Випічка стане тільки смачнішою, якщо в тісті будуть потрапляти шматочки банана.

4. У тісто влити молоко і додати бананове пюре. Перемішати до однорідності. Потім частинами всипати борошно з розпушувачем і постійно перемішувати тісто, щоб не було грудочок. Тісто має вийти густим і текучим.

5. Форму для випічки змастити маслом, а зверху присипати цукром або панірувальними сухарями – так у кекса з’явиться золотава скоринка.

6. Вилити тісто у форму і запікати 30-40 хвилин при 180°. Готовність тіста можна перевірити зубочисткою. Вона повинна залишитися чистою після протикання кексу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.