РЕЦЕПТ - Банановий кекс.

РЕЦЕПТ – Банановий кекс.

Якщо у Вас завалявся перестиглий банан, не поспішайте його викидати, а краще спечіть смачний пишний кекс. Рятівний варіант для перезрілих бананів, які їсти вже не хочеться, а викинути ще шкода. Банановий кекс: смачна випічка, що тане в роті – це простий рецепт смачного десерту.

Час приготування: 45 хвилин для 3-х людей.

Інгредієнти:

  • Банани невеликі – 2 шт.;
  • Борошно – 250 г;
  • Вершкове або соняшникова олія – 120 г (6 стол. л.);
  • Яйця – 2 шт.;
  • Молоко – 150 г;
  • Цукор – 250 г (12 стол. л.);
  • Щіпка солі;
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.

Приготування страви:

1. Духовку увімкнути розігріватися до 200°.

2. Яйця збити вінчиком або міксером разом з цукром і дрібкою солі. Влити соняшникову олію або розтоплене в мікрохвильовці вершкове. Ще раз збити.

3. Банани розім’яти виделкою в пюре. Не варто розминати занадто старанно. Випічка стане тільки смачнішою, якщо в тісті будуть потрапляти шматочки банана.

4. У тісто влити молоко і додати бананове пюре. Перемішати до однорідності. Потім частинами всипати борошно з розпушувачем і постійно перемішувати тісто, щоб не було грудочок. Тісто має вийти густим і текучим.

5. Форму для випічки змастити маслом, а зверху присипати цукром або панірувальними сухарями – так у кекса з’явиться золотава скоринка.

6. Вилити тісто у форму і запікати 30-40 хвилин при 180°. Готовність тіста можна перевірити зубочисткою. Вона повинна залишитися чистою після протикання кексу.