Медовые кексы с орехами и бананамиРЕЦЕПТ – Медові кекси з горіхами та бананами.

В міру солодкий, злегка вологий кекс з шматочками банана і горіхів дуже – смачно запивати молоком. Кекс виходить дуже смачним, вологим усередині, з хрусткою скоринкою зовні. Простий, але добрий рецепт. Дуже смачно виходить, корисно та легко приготувати.

Приготування: 55 хвилин, 287 ккал. для 12 людей.

Вам знадобиться:

  • Волоські горіхи – 3/4 склянки,
  • Мед – 1/3 склянки,
  • Кориця – 1/2 ч. ложки,
  • Борошно – 1,5 склянки,
  • Розпушувач – 1,5 ч. ложки,
  • Сіль – 1/2 ч. ложки,
  • Масло вершкове – 110 грам,
  • Цукор – 2/3 склянки,
  • Яйця – 2 шт.,
  • Бананове пюре – 1/2 склянки,
  • Ваніль – 1 ч. ложка,
  • Молоко – 1/3 склянки.

Приготування страви:

1. Насамперед у маленькій мисці змішаємо волоські горіхи, 1 ст. ложку меду та кориці.

2. У середній мисці зіб’ємо борошно, розпушувач та сіль.

3. Окремо зіб’ємо міксером яйця, цукор і третину склянки меду, що залишилася, протягом 2-3 хвилин, поки суміш не стане легкою і пухнастою.

4. Додамо яйця по одному, продовжуючи збивати.

5. Тепер додамо пюре 1 банана і ванілі. Зіб’ємо. Додамо суміш сухих інгредієнтів у 2 прийоми, поступово додаючи молоко, збиваючи на низькій швидкості.

6. Форму для запікання кексів збризкаємо олією, помістимо в кожну паперову вкладку. Ложкою викладіть тісто у форми. Зверху викладіть горіхову начинку.

7. Запікаємо в духовці при температурі 175 градусів протягом 30 хвилин, поки кекси не стануть золотистими. Перевірте зубочисткою. Смачного.