Запеченный лосось под соусом

РЕЦЕПТ – Лосось, запечений у фользі під соусом.

Лосось, змащений гострим медовим соусом, потім запечений у фользі. Простий спосіб і корисне блюдо. Спробуйте соковитий, смачний і дуже ніжний запечений лосось у духовці. Для його приготування вам знадобляться лише харчі що нижче.

Час приготування: 20 хвилин для 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • Лосося – 600 гр.
  • Олія оливкова – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ч. л.
  • Мед рідкий – 1 ч. л.
  • Трави прованські сушені – 1,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1 – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений і сіль – за смаком.

Приготування страви:

1. Лосось очистити і нарізати на стейки завтовшки 1,5 – 2 см. Покласти лосося в миску, додати всі інгредієнти для соусу і ретельно перемішати.

2. Поставити маринуватися в холодильник на 1-1,5 години.

3. В деко налити трохи води, щоб ледве покрито дно. Кожен шматочок лосося загорнути у фольгу, а потім укласти все на деко. Поставити лист у духовку, розігріту до 180°, і запікати 20 – 25 хвилин.

4. Подавати на стіл запечений лосось можна і не витягаючи рибу з фольги, або красиво виклавши її на тарілку, прикрасити зеленню.