Запечені ребра в духовці
РЕЦЕПТ – Запечені ребра в духовці.
Запечені ребра ‒ це справжня насолода для шанувальників м’яса. Чудово підійдуть для сімейного обіду або вечері з друзями. Тим більше, що їх дуже просто готувати і ви можете імпровізувати з приправами та соусами.
Найкраще для запікання підходять ребра свинини або ягняти. Їх можна запікати в духовці або смажити на грилі. Один із найважливіших етапів приготування запечених ребер ‒ це тривале томління в духовці або на грилі, щоб вони стали м’якими та соковитими з ідеальною скоринкою.
Час приготування: 220 хвилин для 2-х осіб.
Інгредіенти:
- Свинячі ребра ‒ 400 г.;
- Чебрець ‒ 20 г.;
- Часник ‒ 4 зубчики;
- Імбир ‒ 30 г.;
- Лимон ‒ 1/2 шт.;
- Цукор ‒ 90 г.;
- Вода ‒ 200 мл.;
- Сіль і перець за смаком;
- Кетчуп – 200 г.
Довідка:
Свинячі ребра в рукаві для запікання. Такий спосіб приготування робить м’ясо неймовірно ніжним і соковитим. Для цього достатньо підготовлені ребра з’єднати з ріпчастою цибулею, а також додати спеції і трави за смаком.
Реберця в духовці з медом і гірчицею. Гірчично-медовий соус чудово підкреслює смак свинини. Крім основних інгредієнтів вам знадобляться бальзамічний соус, трави і спеції.
Свинячі ребра із соєвим соусом. Ще один дуже смачний варіант реберець. Крім м’яса підготуйте соєвий соус, часник, кетчуп, соняшникову олію, цукор і гірчицю.
Приготування страви:
1. Для маринаду: в підготовлену ємкість натріть імбир, часник, додайте трохи чебрецю для аромату, сіль, перець та кетчуп – ретельно все перемішайте.
2. Ребра наріжте на порційні шматочки.
3. Перекладіть у маринад, перемішайте так, щоб кожен шматочок з усіх сторін був у маринаді і залиште маринуватися на 1 годину.
4. Потім перекладіть м’ясо у форму для запікання, додайте трохи води та накрийте фольгою. Запікайте 2,5 години за температури 160С. Таким чином реберця гарненько протушкуються і будуть танути у роті.
5. І, нарешті, та сама “родзинка” ‒ томатна глазур. Щоб надати ребрам апетитного блиску і хрусткої скоринки, вилийте кетчуп на пательню, додайте цукор і лимонний сік – перемішайте і доведіть до кипіння.
6. Дістаньте м’ясо з духовки, перекладіть у пательню з томатною глазур’ю і карамелізуйте реберця 2-3 хвилини.
7. Реберця готові! Залишилося тільки викласти страву на тарілку, додати трохи чебрецю і насолоджуватися бездоганним смаком.
Leave a Reply