Запечені ребра в духовціРЕЦЕПТ – Запечені ребра в духовці.

Запечені ребра ‒ це справжня насолода для шанувальників м’яса. Чудово підійдуть для сімейного обіду або вечері з друзями. Тим більше, що їх дуже просто готувати і ви можете імпровізувати з приправами та соусами.

Найкраще для запікання підходять ребра свинини або ягняти. Їх можна запікати в духовці або смажити на грилі. Один із найважливіших етапів приготування запечених ребер ‒ це тривале томління в духовці або на грилі, щоб вони стали м’якими та соковитими з ідеальною скоринкою.

Час приготування: 220 хвилин для 2-х осіб.

Інгредіенти:

  • Свинячі ребра ‒ 400 г.;
  • Чебрець ‒ 20 г.;
  • Часник ‒ 4 зубчики;
  • Імбир ‒ 30 г.;
  • Лимон ‒ 1/2 шт.;
  • Цукор ‒ 90 г.;
  • Вода ‒ 200 мл.;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Кетчуп  – 200 г.

Довідка:

Свинячі ребра в рукаві для запікання. Такий спосіб приготування робить м’ясо неймовірно ніжним і соковитим. Для цього достатньо підготовлені ребра з’єднати з ріпчастою цибулею, а також додати спеції і трави за смаком.

Реберця в духовці з медом і гірчицею. Гірчично-медовий соус чудово підкреслює смак свинини. Крім основних інгредієнтів вам знадобляться бальзамічний соус, трави і спеції.

Свинячі ребра із соєвим соусом. Ще один дуже смачний варіант реберець. Крім м’яса підготуйте соєвий соус, часник, кетчуп, соняшникову олію, цукор і гірчицю.

Приготування страви:

1. Для маринаду: в підготовлену ємкість натріть імбир, часник, додайте трохи чебрецю для аромату, сіль, перець та кетчуп  – ретельно все перемішайте.

2. Ребра наріжте на порційні шматочки.

3. Перекладіть у маринад, перемішайте так, щоб кожен шматочок з усіх сторін був у маринаді і залиште маринуватися на 1 годину.

4. Потім перекладіть м’ясо у форму для запікання, додайте трохи води та накрийте фольгою. Запікайте 2,5 години за температури 160С. Таким чином реберця гарненько протушкуються і будуть танути у роті.

5. І, нарешті, та сама “родзинка” ‒ томатна глазур. Щоб надати ребрам апетитного блиску і хрусткої скоринки, вилийте кетчуп на пательню, додайте цукор і лимонний сік – перемішайте і доведіть до кипіння.

6. Дістаньте м’ясо з духовки, перекладіть у пательню з томатною глазур’ю і карамелізуйте реберця 2-3 хвилини.

7. Реберця готові! Залишилося тільки викласти страву на тарілку, додати трохи чебрецю і насолоджуватися бездоганним смаком.