Запечена картопля Тартифлет з беконом
РЕЦЕПТ – Запечена картопля “Тартифлет” з беконом.
Тартифлет – страва з Савойї у Французьких Альпах і з долини Аоста. Його готують з картоплею, сиром реблошон, беконом і цибулею. Також можна додати трохи білого вина. Здивуйте рідних та друзів, приготувавши оригінальний, красивий і смачний гарнір з картоплі до свята.
Інгредієнти:
- Оливкова олія – 50 мл.,
- Цибулина, дрібно нарізана,
- Бекон, нарізаний тонкою соломкою – 100 г.,
- Сухе біле вино – 125 мл.,
- 6 картоплин, нарізати кубиком,
- Вершки – 100 мл.,
- Розсільний сир (наприклад: реблошон) – 250 г.,
- Чебрець, для прикраси.
Приготування страви:
1. Нагрійте духовку до 180°C.
2. У великій сковороді нагрійте олію та обсмажте цибулю та бекон на маленькому вогні (5-10 хвилин). Влийте вино і поки воно не впиталося максимально (2-3 хвилини) не викладайте картоплю. Як тільки додали картоплю до сковороди, готуйте її 10-15 хвилин до м’якого стану, додайте спецій до смаку. Влийте вершки, тримайте ще хвилину і знімайте з вогню сковороду.
3. Викладіть половину обсмаженої картоплі у страву для запікання, прокладіть шар тертого сиру (рівно половина) та знову картопля-сир. Випікайте до золотистої скоринки, поки сир не почне вирувати, а картопля не пропечеться (30-45 хвилин|мінути|).
Подавайте гарячим!
Leave a Reply