Запеченный картофель, фаршированный салатомРЕЦЕПТ – Запечена картопля, фарширована салатом.

Запечена картопля – чудовий варіант гарніру на обід. Запечена за цими рецептами картопля, підійде як основна страва та і як гарнір. Це одна з найсмачніших і красивих картопляних страв. Її можна приготувати як для повсякденного вжитку, так і святкового столу.

Час приготування: 40 хв. • 275 ккал. для 6-х людей.

Вам знадобиться:

  • 6-8 великих картоплин,
  • 3 яйця,
  • 100 мл. сметани,
  • 2 плавлених сирка,
  • 1/2 банки солодкої кукурудзи,
  • 1 солодкий перець,
  • 100 г. сиру,
  • Зелень,
  • Сіль,
  • 2 ст. л. майонезу, 
  • Рослинна олія,
  • 50 г. шинки,
  • 50 г. цибулі-порею.

Приготування страви:

1. Картоплю помий зі щіточкою. Змастити рослинним маслом і посолити. Запікати до готовності. Яйця відварити круто, почисти, нарізати кубиками. Зелень помий, просуши, дрібно наріж.

2. Для 1-ї начинки змішай нарізану кубиками шинку, сир, сметану, дрібно нарізані зелень і білу частину цибулі порею, сіль. Плавлений сирок натри на тертку. Перець очисти від насіння, наріж кубиками.

3. Для 2-й начинки змішай яйця, плавлений сирок, кукурудзу, перець, майонез. Зроби на картоплі хрестоподібний надріз, вийми частина м’якоті. Нафаршируйте начинкою, прикрась зеленню.