Запеченный картофель, фаршированный салатомРЕЦЕПТ – Запечена картопля, фарширована салатом.

Запечена картопля – чудовий варіант гарніру на обід. Запечена за цими рецептами картопля, підійде як основна страва та і як гарнір. Це одна з найсмачніших і красивих картопляних страв. Її можна приготувати як для повсякденного вжитку, так і святкового столу.

Час приготування: 40 хвилин, 275 ккал. для 6-х людей.

Вам знадобиться:

  • 6-8 – великих картоплин,
  • 3 – яйця,
  • 100 – мл. сметани,
  • 2 – плавлених сирка,
  • 1/2 – банки солодкої кукурудзи,
  • 1 – солодкий перець,
  • 100 – грамів сиру,
  • Зелень,
  • Сіль – за смаком,
  • 2 – ст. л. майонезу, 
  • Рослинна олія,
  • 50 – грам шинки,
  • 50 – грам цибулі-порею.

Приготування страви:

1. Картоплю помий зі щіточкою. Змастити рослинним маслом і посолити. Запікати до готовності. Яйця відварити круто, почисти, нарізати кубиками. Зелень помий, просуши, дрібно наріж.

2. Для 1-ї начинки змішай нарізану кубиками шинку, сир, сметану, дрібно нарізані зелень і білу частину цибулі порею, сіль. Плавлений сирок натри на тертку. Перець очисти від насіння, наріж кубиками.

3. Для 2-й начинки змішай яйця, плавлений сирок, кукурудзу, перець, майонез. Зроби на картоплі хрестоподібний надріз, вийми частина м’якоті. Нафаршируйте начинкою, прикрась зеленню.