Запечена свинина з овочами в рукаві – класична страва
РЕЦЕПТ – Запечена свинина з овочами в рукаві – класична страва.
Свинина з овочами в духовці – простий рецепт в рукаві. Це – ароматне, соковите і ситне м’ясо до свят або на вечерю для родини чи компанії друзів. Страви зі свинини можна подавати як закуску і як гаряче з гарніром до картоплі або овочів.
Час приготування: 90 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Свинина – 600-800 г.;
- Картопля – 4 шт.;
- Морква – 4 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Часник – 4-5 зубчиків;
- Олія або вершкове масло – 100 г.;
- Приправа за смаком.
Приготування страви:
1. Помийте свинину під холодною водою і обсушіть її паперовим рушником. Нашпигуйте свинину зубчиками часнику.
2. Підготуйте овочі: наріжте картоплю, моркву та цибулю на середні шматочки.
3. Змішайте олію або вершкове масло з приправою.
4. Покладіть свинину, нарізані овочі в рукав для запікання та змастіть їх олію з приправою.
5. Зав’яжіть рукав на кінцях і зробіть невеликі отвори для випаровування.
6. Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Покладіть рукав з м’ясом та овочами на противень і випікайте протягом 1 години (час може змінюватись в залежності від величини шматка м’яса, тому рекомендується перевіряти готовність за допомогою м’ясного термометра). Періодично змащуйте м’ясо та овочі соком, який утворюється.
7. Після закінчення запікання, розріжте рукав і допікайте ще кілька хвилин, щоб утворилась золотиста корочка.
8. Перекладіть запечену свинину з овочами на окрему тарілку і подавайте гарячою.
Leave a Reply