Запечена свинина з овочами в рукаві - класична страваРЕЦЕПТ – Запечена свинина з овочами в рукаві – класична страва.

Свинина з овочами в духовці – простий рецепт в рукаві. Це  – ароматне, соковите і ситне м’ясо до свят або на вечерю для родини чи компанії друзів. Страви зі свинини можна подавати як закуску і як гаряче з гарніром до картоплі або овочів.

Час приготування: 90 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600-800 г.;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Морква – 4 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Часник – 4-5 зубчиків;
  • Олія або вершкове масло – 100 г.;
  • Приправа за смаком.

Приготування страви:

1. Помийте свинину під холодною водою і обсушіть її паперовим рушником. Нашпигуйте свинину зубчиками часнику.

2. Підготуйте овочі: наріжте картоплю, моркву та цибулю на середні шматочки.

3. Змішайте олію або вершкове масло з приправою.

4. Покладіть свинину, нарізані овочі в рукав для запікання та змастіть їх олію з приправою.

5. Зав’яжіть рукав на кінцях і зробіть невеликі отвори для випаровування.

6. Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Покладіть рукав з м’ясом та овочами на противень і випікайте протягом 1 години (час може змінюватись в залежності від величини шматка м’яса, тому рекомендується перевіряти готовність за допомогою м’ясного термометра). Періодично змащуйте м’ясо та овочі соком, який утворюється.

7. Після закінчення запікання, розріжте рукав і допікайте ще кілька хвилин, щоб утворилась золотиста корочка.

8. Перекладіть запечену свинину з овочами на окрему тарілку і подавайте гарячою.