Запеченный батон с сыром и чеснокомРЕЦЕПТ – Запечений батон із сиром та часником.

Дуже цікаве застосування традиційного вчорашнього батона. Він запікається у духовці разом із сиром, часником та зеленню. Виходить щось схоже на ароматні булочки (на кшталт пампушок до борщу). Швидко та смачно!

Інгредієнти:

  • Вчорашній батон – 1 шт.
  • Сир – 100 г.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Петрушка або кріп – 1 пучок (за смаком).

Приготування страви:

1. Натерти сир на дрібній тертці, видавити (або теж потерти) часник, дрібно нарізати петрушку або кріп за смаком. Все перемішати та з’єднати з м’яким вершковим маслом. Ще добре перемішати. Начинка готова.

2. Тепер беремо батон і ріжемо його по діагоналі, не прорізаючи наскрізь. І наповнюємо надрізи начинкою.

3. Батон загортаємо у фольгу та на 20 хвилин у духовку (200 С). Потім фольгу відкрити і ще на 5-8 хвилин у духовку, щоб підрум’янився.

Смачного!