Запеченная рыба с картофелем и сметанойРЕЦЕПТ– Запечена риба з картоплею та сметаною.

Запечена риба з картоплею – це страва, де шматочки хеку поміщаються між шарами картоплі, нарізаної тонкими скибочками. Для більш вишуканого смаку та соковитості додамо лимонний сік та сметану, а сир додасть апетитну рум’яну скоринку.

Час приготування: 60 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Картопля 600 г;
  • Хек (філе) 350 г;
  • Цибуля ріпчаста 80 г;
  • Сметана жирністю 15% 100 г;
  • Сир твердий 80 г;
  • Сік лимона 1 ст. л;
  • Приправи для картоплі;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений на смак;
  • Олія рослинна для змащування форми.

Приготування страви:

1. Якщо риба заморожена, заздалегідь розморозьте.

2. Філе хека наріжте порційними шматочками і викладіть у глибоку миску. Посоліть і поперчіть по щіпці. Додати лимонний сік. Перемішайте. Залишіть на 10 хвилин.

3. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

4. Картоплю очистіть, промийте та обсушіть паперовим рушником і наріжте тонкими кружальцями.

5. Додайте до картоплі сіль, мелений чорний перець, приправу для картоплі та половину сметани. Добре перемішайте, щоб кожна скибочка покрилася приправою та сметаною.

6. До шматочків риби додайте сметану, що залишилася. Перемішайте.

7. Форму для запікання змастіть олією і викладіть туди рівним шаром половину нарізаної картоплі. Наступним шаром викладіть рибу.

8. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Викладіть цибулю поверх риби. Наступним шаром викладіть картоплю, що залишилася.

9. Відправте рибу з овочами в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин, до готовності картоплі.

10. В кінці запікання проколіть картоплю шпажкою або вилкою, якщо вона м’яка – готова.

11. Через час дістаньте форму з духовки. Сир натріть на дрібній тертці і щедро посипте поверхню запіканки. Поверніть рибу з картоплею в духовку ще на 8-10 хвилин за тієї ж температури, щоб сир розплавився.