Запечена риба в банці
РЕЦЕПТ – Запечена риба в банці.
Риба в банці – виходить дуже смачна й ароматна, добре просочена, м’якенька і дієтична. Для цього рецепта найкраще підходять хек або скумбрія. Трохи більше години запікання в духовці, і смачна страва буде готова до подачі.
Час приготування: 70 хвилин на 2-х осіб.
Інгредієнти:
- 800 г;
- Цибуля 2 шт;
- Морква 2 шт;
- Перець чорний, горошок 8 шт;
- Сіль за смаком;
- Лавровий лист 2 шт;
- Приправа до риби;
- Олія 4 ст. л.
Приготування страви:
1. Рибу треба почистити, помити та нарізати шматочками. Потім посоліть, посипте приправою і залиште на 15 хвилин.
2. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на грубій тертці.
3. На дно банки викладаємо лавровий лист, перець-горошок, шар моркви, шар цибулі і шар риби. Повторюємо шари доки банка не заповниться, зверху наливаємо олію. Верхнім шаром має бути цибуля. .Другу банку заповнюємо так само.
4. Накриваємо банки подвійним шаром фольги й ставимо у холодну духовку. Потім вмикаємо духовку на 180°C.
5. Щойно вміст банки почне кипіти, зменшуємо температуру до 160°C і готуємо ще 1 годину.
6. Після ведведеного часу вимикаємо духовку і чекаємо доки банки не охолонуть. Дістаємо рибу з овочами та перекладаємо на тарілку.
Leave a Reply