Запечена риба в банціРЕЦЕПТ – Запечена риба в банці.

Риба в банці – виходить дуже смачна й ароматна, добре просочена, м’якенька і дієтична. Для цього рецепта найкраще підходять хек або скумбрія.  Трохи більше години запікання в духовці, і смачна страва буде готова до подачі.

Час приготування: 70 хвилин на 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • Риба 800 г;
  • Цибуля 2 шт;
  • Морква 2 шт;
  • Перець чорний, горошок 8 шт;
  • Сіль за смаком;
  • Лавровий лист 2 шт;
  • Приправа до риби;
  • Олія 4 ст. л.

Приготування страви:

1. Рибу треба почистити, помити та нарізати шматочками. Потім посоліть, посипте приправою і залиште на 15 хвилин.

2. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на грубій тертці.

3. На дно банки викладаємо лавровий лист, перець-горошок, шар моркви, шар цибулі і шар риби. Повторюємо шари доки банка не заповниться, зверху наливаємо олію. Верхнім шаром має бути цибуля.  .Другу банку заповнюємо так само.

4. Накриваємо банки подвійним шаром фольги й ставимо у холодну духовку. Потім вмикаємо духовку на 180°C.

5. Щойно вміст банки почне кипіти, зменшуємо температуру до 160°C і готуємо ще 1 годину.

6. Після ведведеного часу вимикаємо духовку і чекаємо доки банки не охолонуть. Дістаємо рибу з овочами та перекладаємо на тарілку.