Запеченная утка с тыквой и апельсинамиРЕЦЕПТ – Запечена качка з гарбузом та апельсинами.

Качка, запечена зі шматочками гарбуза та апельсинів, прикрасить будь-яке застілля і не завдасть клопоту у приготуванні. Качка за цим рецептом не потребує попереднього маринування.

Інгредієнти:

  • Качка – 1,8 кг;
  • Гарбуз – 1-1,5 кг;
  • Апельсини – 680 г. (3 шт.);
  • Лимон – 200 г. (1 шт.);
  • Чебрець сушений – 7 г. (за смаком);
  • Оливкова олія – 30-45 мл. (2-3 ст. ложки);
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений – на смак.

Приготування страви:

1. За 20-30 хвилин до початку приготування дістаньте качку з холодильника, щоб м’ясо птиці зігрілося до кімнатної температури.

2. Ретельно вимийте і обсушіть тушку качки. Відріжте хвіст або видаліть із нього сальні залози. Перевірте тушку на наявність нутрощів та залишків пір’я, при необхідності видаліть.

3. Натріть качку з усіх боків сіллю (1,5 ч. ложки) та меленим чорним перцем (0,25 ч. ложки). Оскільки сіль не дуже добре проникає крізь шкіру, особливо ретельно приправте качку зсередини.

4. Ретельно вимийте апельсини та лимон. Розріжте кожний апельсин на 8 частин. Видавити сік з лимона.

5. Очищений від насіння гарбуз наріжте шматочками приблизно того ж розміру, що й апельсини. Шкірку гарбуза можна за бажання залишити.

6. Увімкніть духовку розігріватись до 220 градусів. З’єднайте в мисці підготовлений гарбуз, апельсини, залишки лимона (половинки шкірки).

7. Додайте сушений чебрець, лимонний сік, сіль та мелений чорний перець за смаком. Добре все перемішайте.

8. Нафаршуйте качку частиною підготовленої суміші цитрусових і гарбуза (скільки поміститься).

9. Скріпіть вільні краї шкіри зубочистками, закривши начинку. Зв’яжіть крила та ніжки качки кулінарною ниткою або мотузкою.

10. Деко для запікання вистеліть пергаментним папером. Викладіть підготовлену тушку качки грудкою вниз.

11. Запікайте качку в розігрітій до 220 градусів духовці 20-25 хвилин, поки шкірка злегка не підрум’яниться. Потім зменшіть вогонь до 170 градусів. Переверніть качку грудкою нагору і запікайте ще 1-1,5 години. Кожні 20-25 хвилин змащуйте качку жиром, що витопився.

12. Після закінчення часу викладіть на деко з качкою апельсини і гарбуз, що залишилися. Збризкайте гарбуз та апельсини оливковою олією і запікайте все ще 40-45 хвилин, до готовності гарбуза. Якщо качиного жиру, що витопився, багато – його можна частково злити перед додаванням гарніру.

13. Качка з гарбузом та апельсинами, запечена в духовці, готова.