Запечённые яблоки со сметаной и черносливомРЕЦЕПТ – Запечені яблука зі сметаною та чорносливом.

Яблука з чорносливом, запечені в духовці, — не лише смачний, але й дуже корисний десерт. Смачні і дуже корисні ласощі.  Запечені яблука і чорнослив сприятливо впливають на процес травлення, містять багато вітамінів та мінералів.

Час приготування: 60 хвилин для 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • В’ялений чорнослив – 50 гр.;
  • Свіжа 15–20% сметана – 3 ст. л.;
  • Цукор – 1,5 ст. л.;
  • Невеликі яблука – 5 шт.

Приготування страви:

1. В’ялений чорнослив помийте, покладіть у окріп на 15 хвилин і наріжте його на маленькі шматочки.

2. Додайте цукор зі сметаною та перемішайте.

3. Невеликі яблука промийте під проточною водою, зріжте низ і верх і видаліть насіннєву коробочку.

4. Вистеліть харчовою фольгою лист і розкладіть підготовлені яблука.

5. В отвори в середині вкладіть суміш із чорносливу.

6. У попередньо розігрітій духовці до 1800 ° С запікайте яблука протягом 30 хвилин.