Запечені яблука зі сметаною та чорносливом
РЕЦЕПТ – Запечені яблука зі сметаною та чорносливом.
Яблука з чорносливом, запечені в духовці, — не лише смачний, але й дуже корисний десерт. Смачні і дуже корисні ласощі. Запечені яблука і чорнослив сприятливо впливають на процес травлення, містять багато вітамінів та мінералів.
Час приготування: 60 хвилин для 2-х осіб.
Інгредієнти:
- В’ялений чорнослив – 50 гр.;
- Свіжа 15–20% сметана – 3 ст. л.;
- Цукор – 1,5 ст. л.;
- Невеликі яблука – 5 шт.
Приготування страви:
1. В’ялений чорнослив помийте, покладіть у окріп на 15 хвилин і наріжте його на маленькі шматочки.
2. Додайте цукор зі сметаною та перемішайте.
3. Невеликі яблука промийте під проточною водою, зріжте низ і верх і видаліть насіннєву коробочку.
4. Вистеліть харчовою фольгою лист і розкладіть підготовлені яблука.
5. В отвори в середині вкладіть суміш із чорносливу.
6. У попередньо розігрітій духовці до 1800 ° С запікайте яблука протягом 30 хвилин.
Leave a Reply