Спекти класичний чорний хліб в хлібопічці
РЕЦЕПТ – Спекти класичний чорний хліб в хлібопічці.
Використовувати при готуванні бажано свіжі дріжджі. Якщо ви замінюєте інгредієнти, то враховуйте кількість рідких і сипучих. Обов’язково, провіюйте борошно, тоді виріб вийде ніжним і повітряним.
Час приготування: 3-4 години.
Інгредієнти:
- Мука пшенична — 1 стакан,
- Борошно житнє — 2 склянки,
- Мед — 2 ст. ложки,
- Рослинне масло — 2 ст. ложки,
- Сіль — 2 ч. ложки
- Темний Солод житній — 2 ст. ложки,
- Коріандр мелений — 2 ч. ложки,
- Дріжджі — 2 ч. ложки,
- Вода — 370 мл.
Приготування страви:
1. В солод заздалегідь наливаємо 60 мл окропу, щоб його запарити, ретельно його розмішуємо. У форму встановлюємо лопатку для житнього хліба, викладаємо інгредієнти у форму, борошно двох видів, сіль, мед, масло рослинне, коріандр мелений, вливаємо 250 мл води і запарений солод, після чого наливаємо 50 мл. води кухоль де був солод, щоб видалити залишки і виливаємо у форму.
2. Ставимо форму в хлібопіч, завантажуємо 2 ч. ложки дріжджів, виставляємо режим «Випічка житнього хліба тиснемо на старт. Час приготування 3,5 години.
3. Виріб готовий, виймаємо форму з електропічки і виймаємо буханець.
Розрізаємо булочку і дивимося, щоб усередині пропеклась, потім можна насолоджуватися чудовою випічкою.
Приємного апетиту.
Leave a Reply