РЕЦЕПТ – Бублики з кунжутом.

За цим рецептом бублики виходять ароматними, помірно солодкими, м’якими та з блискучою скоринкою.

Час приготування: 180 хвилин для 5-х осіб.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 грам,
  • Вода – 100 мілілітрів,
  • Молоко – 150 мілілітрів,
  • Дріжджі сухі – 2 грама,
  • Цукор – 60 грам,
  • Масло вершкове – 40 грам,
  • Кунжут – 40 грам.

Приготування страви:

1. Дріжджі розпустіть у теплій воді, додайте 200 г борошна, перемішайте і залиште опару підходити на 2-3 години, поки вона не збільшиться в об’ємі у 3-4 рази.

2. Потім влийте тепле молоко, додайте цукор, розтоплене вершкове масло, решту борошна і замісіть круте тісто.

3. Накрийте рушником і дайте відпочити 30 хвилин.

4. Готове тісто розділіть на однакові шматочки десь по 100 грамів, скачайте з них ковбаски і краї з’єднайте. Сформуйте круглі бублики.

5. Закип’ятіть воду і занурте в неї бублики на 15 секунд.

6. Деко змастіть олією і викладіть на нього вироби. Посипте кунжутом і випікайте при температурі 200°C близько 15-20 хвилин до рум’яності.